Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εργατικοί (Βρετανία): Δεν θα επιτρέψουμε ξανά στις μεγάλες τράπεζες του Λονδίνου να είναι οι κύριοι της οικονομίας

Εργατικοί (Βρετανία): Δεν θα επιτρέψουμε ξανά στις μεγάλες τράπεζες του Λονδίνου να είναι οι κύριοι της οικονομίας
«Το βασικό μας μάθημα είναι αυτό: μην επιτρέψουμε ποτέ στον χρηματοπιστωτικό τομέα να γίνει κύριος της οικονομίας όταν πρέπει να είναι ο υπάλληλος της οικονομίας», δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομίας των Εργατικών
Ο τεράστιος χρηματοπιστωτικός τομέας του Λονδίνου δεν πρέπει ξανά να είναι ο «κύριος της οικονομίας», τόνισε ο υπεύθυνος Οικονομίας του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας.
Κατηγόρησε δε τους τραπεζίτες ότι, κερδοσκόπησε σε βάρος απλών ανθρώπων, όπως αναφέρει το Reuters.
Ο John McDonnell, βετεράνος σοσιαλιστής, υποσχέθηκε υψηλότερους φόρους και αυστηρότερες ρυθμίσεις για τις τράπεζες κατά την 10η επέτειο από την κατάρρευση της Lehman Brothers, που αποτέλεσε κομβικό σημείο για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.
«Το βασικό μας μάθημα είναι αυτό: μην επιτρέψουμε ποτέ στον χρηματοπιστωτικό τομέα να γίνει κύριος της οικονομίας όταν πρέπει να είναι ο υπάλληλος της οικονομίας», δήλωσε σε ομιλία του έξω από την Τράπεζα της Αγγλίας σήμερα (15/9).
Σημείωσε δε ότι οι απλοί άνθρωποι εξακολουθούν να καταβάλλουν το τίμημα για την κρίση, με την πτώση του βιοτικού τους επιπέδου και τις περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες.
Ωστόσο υποσχέθηκε ότι, μία κυβέρνηση Εργατικών θα αποκαταστήσει την ισορροπία.
Με την πρωθυπουργό Theresa May να είναι αποδυναμωμένη και το κυβερνόν Συντηρητικό κόμμα να εστιάζει σε ένα σκληρό Brexit, οι Εργατικοί ελπίζουν πως η βρετανική κυβέρνηση θα καταρρεύσει σύντομα και θα επανέλθουν στην εξουσία.
Οι Εργατικοί έχουν δεσμευθεί για έναν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών προκειμένου να αντλήσουν περισσότερα έσοδα.
«Ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει την  ευθύνη να αποδώσει τους πόρους που χρειαζόμαστε», είπε σε συγκέντρωση συνδικάτων και φορέων που φέρει την ονομασία «Change Finance».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης