Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξενογιαννακοπούλου: Το 2019 αναμένεται να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ 7.906 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι

Ξενογιαννακοπούλου: Το 2019 αναμένεται να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ 7.906 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι
"H ΝΔ επικαλείται ανακριβή στοιχεία περί διόγκωσης του κράτους και δήθεν κομματικών προσλήψεων", σύμφωνα με την Μ. Ξενογιαννακοπούλου
«Η κυβέρνηση είναι εκείνη που εξασφάλισε να επιστρέψει η δημόσια διοίκηση της χώρας μας σε μια κανονικότητα, αναγκαία για την αποτελεσματική λειτουργία της και την εξυπηρέτηση του πολίτη, με τις προσλήψεις από το 2019 σύμφωνα με τον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση», ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σημείωσε ότι το 2019 αναμένεται να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ 7.906 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ εάν εφαρμοστεί η πρόταση της ΝΔ για αναλογία 1 προς 5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), τότε ο αντίστοιχος αριθμός μειώνεται στις 1.581 θέσεις.
«Μέχρι το τέλος του 2018 εκτιμάται ότι θα αποχωρήσουν 7.906 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Συνεπώς το 2019 θα προκηρυχθεί μέσω ΑΣΕΠ ίσος αριθμός θέσεων», είπε χαρακτηριστικά.
Η ίδια εξαπολύει επίθεση στη ΝΔ λέγοντας πως «εάν εφαρμοζόταν η πρόταση 1 προς 5 της ΝΔ, η οποία παραπέμπει στη σκληρή μνημονιακή περίοδο, θα μπορούσαν να προκηρυχθούν μόνο 1.581 θέσεις την επόμενη χρονιά, οι οποίες οριακά θα κάλυπταν τις ανελαστικές ανάγκες που αφορούν στις στρατιωτικές σχολές, στις σχολές των σωμάτων ασφαλείας κλπ.
Επομένως, τα στελέχη της ΝΔ παραπλανούν τους πολίτες όταν διαβεβαιώνουν ότι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις στην υγεία και την παιδεία».
Πρόσθεσε ότι «η ΝΔ επικαλείται ανακριβή στοιχεία περί διόγκωσης του κράτους και δήθεν κομματικών προσλήψεων.
Από το 2010 μέχρι σήμερα το προσωπικό της δημόσιας διοίκησης έχει υποστεί μείωση που ξεπερνά το 18%, μοναδική για μια ευρωπαϊκή χώρα.
Ειδικότερα, το 2014 οι δημόσιοι υπάλληλοι ήσαν 579.332 και το 2018 αριθμούν 567.080.
Να επισημανθεί, επιπλέον, η ανάγκη ηλικιακής ανανέωσης της δημοσίας διοίκησης, ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει τις σύγχρονες διοικητικές και τεχνολογικές απαιτήσεις.
Δυστυχώς η χώρα μας σήμερα καταλαμβάνει τις τελευταίες θέσεις στον κατάλογο δημοσίων λειτουργών των χωρών του ΟΟΣΑ στις ηλικίες 18-34 ετών».
 Η κ. Ξενογιαννακοπούλου τονίζει πως «είναι φανερή η πρόθεση της ΝΔ να απολύσει τους συμβασιούχους» και με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες της ΝΔ για τη Δημόσια Διοίκηση, την καλεί να απαντήσει «πώς θα καλύψει τις ανάγκες της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και του κοινωνικού κράτους μειώνοντας δραστικά τις προσλήψεις και απολύοντας τους συμβασιούχους».
Περαιτέρω, η υπουργός υπογραμμίζει ακόμη ότι «έκλεισε η περίοδος των μνημονίων και προχωράμε με αποφασιστικότητα και δέσμευση στην υλοποίηση ενός σχεδίου αναπτυξιακής και κοινωνικής ανασυγκρότησης», ενώ  σημειώνει ότι η Δημόσια Διοίκηση βρίσκεται στην καρδιά της προσπάθειας για αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.
«Στόχος και δέσμευση μας είναι μια Δημόσια Διοίκηση ανεξάρτητη, αξιοκρατική, σύγχρονη και αποτελεσματική, που διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και είναι φιλική προς τους πολίτες», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης