Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με τις επικίνδυνες δεσμεύσεις του Τσίπρα

Γεννηματά: Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με τις επικίνδυνες δεσμεύσεις του Τσίπρα
"Οι συντάξεις σφαγιάζονται με ευθύνη του κ. Τσίπρα", σύμφωνα με την Φ. Γεννηματά
«Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με τις επικίνδυνες δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα» και «ο τόπος χρειάζεται εκλογές τώρα», δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά.
Όπως σημειώνει, «η Κυβέρνηση όσο μένει προσθέτει προβλήματα και βάρη στη χώρα.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει», ενώ η Ελλάδα «δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, μέσα σε αυτό το νοσηρό προεκλογικό κλίμα πόλωσης και διχασμού, που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και συντηρεί η ΝΔ.
Κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο την οικονομία και να αφήσει την χώρα για πολύ καιρό εκτός αγορών, με όλους τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί».
Κατά την ίδια, «η χώρα είναι σε ένα σταυροδρόμι , δεν μπορεί να χάσει άλλο χρόνο, να μπει σε νέες περιπέτειες.
Γι΄ αυτό χρειάζεται πολιτική αλλαγή τώρα και αλλαγή πολιτικής, εθνικό σχέδιο, συνεννόηση».
Για τους πολίτες που πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεννηματά αναφέρει πως «πίστεψαν και απογοητεύτηκαν.
Τους λέμε όμως ότι υπάρχει δρόμος και πραγματική ελπίδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την κεντροαριστερά και ούτε πρόκειται να αποκτήσει.
Καβάλησαν το κύμα αγανάκτησης, είπαν ένα βουνό ψέματα, συγκυβερνούν με την ακροδεξιά του Καμμένου και εφαρμόζουν τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές.
Εξελίχθηκαν στους πιο πιστούς εκτελεστές των εντολών των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης.
Δεν υπάρχει στην Κεντροαριστερά, χώρος για τις αντιλήψεις και πρακτικές του Τσίπρα.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι η συνέχεια και η σύγχρονη έκφραση της δημοκρατικής παράταξης».
Αναφερόμενη στη ΝΔ τονίζει ότι «είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος» και «αποτελεί τον πολιτικό εκφραστή της συντήρησης στη χώρα μας.
 Είναι η καθαρόαιμη έκφραση της δεξιάς.
Παραμένει δέσμια της ιστορικής της διαδρομής.
Φαίνεται ότι δεν διδάχθηκε τίποτα από την περίοδο 2004-2009 και από την κρίση».
«Η επιστροφή της δεξιάς στην εξουσία δεν αποτελεί λύση για τον τόπο», είπε χαρακτηριστικά.
Υπογραμμίζει δε,  πως «η  ισχυρή εντολή του Ελληνικού λαού στο Κίνημα Αλλαγής και σε μια προοδευτική ατζέντα ευρύτερης αποδοχής, είναι το διαβατήριο αξιοπιστίας της χώρας», αλλά και πως «η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με τις επικίνδυνες δεσμεύσεις του κ.Τσίπρα.
Προτεραιότητα η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και η περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους».
Το Κίνημα Αλλαγής, όπως τονίζει, «δεν πρόκειται να εγκλωβιστεί στη διαχείριση καταστάσεων που με βεβαιότητα θα οδηγήσουν σε αδιέξοδα και νέα κρίση στη χώρα, που ανοίγει το δρόμο για τους λαϊκιστές και τους ακροδεξιούς που εμφανίζονται και σε όλη την Ευρώπη.
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους από τώρα πριν να είναι αργά και ορισμένοι Ευρωπαίοι φίλοι μας επίσης.
Καθαρές κουβέντες.
Είμαστε αποφασισμένοι, με την θέληση των πολιτών, να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία με ένα προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης».
Ακόμη, η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι με το Πρόγραμμα Ελλάδα «έχουμε στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας, την επιτάχυνση της ανάπτυξης», ενώ κληθείσα να απαντήσει εάν θεωρεί ότι υπάρχει τρόπος να μη μειωθούν περεταίρω οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019 απάντησε ότι η  Κυβέρνηση προχώρησε στην περικοπή των συντάξεων ενώ αυτό δεν ήταν καθόλου αναγκαίο και ο Νόμος Κατρούγκαλου που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι άδικος, καθώς οδηγεί σε περαιτέρω φτωχοποίηση τους συνταξιούχους , που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε.  
Κατά την ίδια, «ήδη οι «νέες» συντάξεις που εκδίδονται μετά το 2016 με την εφαρμογή του Νόμου, είναι σοβαρά μειωμένες», ενώ για τις περικοπές του 2019 «που έχουν προνομοθετηθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα, είμαστε αρνητικοί διότι φτωχοποιούν πέρα από τους νέους συνταξιούχους και τους παλαιότερους» και δεν πρέπει να περικοπούν.
«Οι συντάξεις σφαγιάζονται με ευθύνη  του κ. Τσίπρα,  ως δήθεν αντίβαρο για να κερδίσει τα αντίμετρα.
Τώρα τρέχει και δεν φθάνει.
Εμείς επιμένουμε και θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο πίεσης για να περισώσουμε τις συντάξεις και να αλλάξει ριζικά ο νόμος», τόνισε χαρακτηριστικά.
 Σε ερώτηση για το πως κρίνει την αποστροφή του πρωθυπουργού περί δαπάνης για συντάξεις που θα μειωθεί με «φυσικό τρόπο», απάντησε ότι «ο  κυνισμός και η απανθρωπιά στο έπακρο.
Ο κ. Τσίπρας ταπείνωσε τα γηρατειά.
Αυτό είναι άδικο και έγινε πράξη».
Περαιτέρω, σημείωσε ότι «με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε» και «οι παραχωρήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της Μακεδονικής εθνικότητας και της γλώσσας, μας βρήκαν και μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης