Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ένωση καλεί η Le Pen τα εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης, ενόψει των ευρωεκλογών (5/2019)

Σε ένωση καλεί η Le Pen τα εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης, ενόψει των ευρωεκλογών (5/2019)
«Στη Γαλλία, στόχος μας είναι να νικήσουμε τον Macron», είπε η ηγέτιδα του Εθνικού Συναγερμού, όπως ονομάζεται πλέον το κόμμα της
Να ενωθούν προέτρεψε τα εθνικά κόμματα της Ευρώπης, η Marine Le Pen στις επικείμενες ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 ενάντια στη φιλελεύθερη κυριαρχία στην ΕΕ.
Μιλώντας σήμερα (16/9/2018) σε συγκέντρωση του κόμματός της στην πόλη Frejus της νότιας Γαλλίας τόνισε, πως θα προωθήσει την πρότασή της σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ευρωπαϊκό κόμμα των Εθνών και της Ελευθερίας.
«Στη Γαλλία, στόχος μας είναι να νικήσουμε τον Macron», είπε η ηγέτιδα του Εθνικού Συναγερμού, όπως ονομάζεται πλέον το κόμμα της.
«Στην Ευρώπη πρόκειται να οικοδομήσουμε με τους συμμάχους μας, τις άλλες εθνικιστικές ομάδες, μια πλειοψηφία που βρίσκεται μακριά από την αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προχωρά προς μια συνεργασία εθνών που σέβονται την διαφορετικότητα και την ταυτότητα του άλλου», συνέχισε η Le Pen.
Να σημειωθεί ότι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron έχει χαρακτηρίσει τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 ως μάχη μεταξύ των εθνικιστικών αντιμεταναστευτικών δυνάμεων όπως το κόμμα της Le Pen και των προοδευτικών, όπως το δικό του.  
Οι προηγούμενες προσπάθειες ενοποίησης της ακροδεξιάς στην Ευρώπη μέχρι στιγμής αποτελέσματα ενώ η Le Pen επανέλαβε το όραμά της για μια Ένωση των Ευρωπαϊκών Εθνών, τα κράτη μέλη της οποίας θα συνεργάζονται αλλά θα ανακτούν την εθνική τους κυριαρχία, αναφέρει το Reuters.
Κατά την ομιλία της η Le Pen εξήρε την πολιτική του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, Matteo Salvini στο μεταναστευτικό και τόνισε, πως «με εμάς η Γαλλία θα ελέγξει ξανά τα σύνορά της».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης