Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Alpha bank θα κατάσχει ακίνητο της Real Media… και τι συμβαίνει με την Εθνική τράπεζα;

Η Alpha bank θα κατάσχει ακίνητο της Real Media… και τι συμβαίνει με την Εθνική τράπεζα;
Να σημειωθεί ότι η Πειραιώς είναι ο μεγαλύτερος δανειστής στον όμιλο Real, ακολουθεί η Alpha bank και έπεται η Εθνική τράπεζα.
Σε κινήσεις διασφάλισης των δανείων που έχουν χορηγήσει στον όμιλο Real του εκδότη - δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, προχωρούν οι τράπεζες αν και σε ορισμένες περιπτώσεις οι κινήσεις αυτές γίνονται άκομψα.
Με βάση πληροφορίες η υπηρεσία «διαχείρισης ειδικών πελατών» του leasing της Alpha bank θα προβεί στην κατάσχεση του ακινήτου στο Μαρούσι της Real καθώς και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Εν τω μεταξύ η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Εθνικής και Real με δημοσιεύματα της εφημερίδας έχει κάποιες λογικές εξηγήσεις.
Μέρος των δημοσιευμάτων είναι αληθές, όμως αληθές είναι ότι η Εθνική έχει κατάσχει λογαριασμό όψεως της Real δεσμεύονται έσοδα από διαφήμιση και δημιουργώντας προβλήματα ρευστότητα στον εκδοτικό όμιλο.  
Το δάνειο της Real στην Εθνική υπολογίζεται περίπου στα 430 χιλιάδες ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η Πειραιώς είναι ο μεγαλύτερος δανειστής στον όμιλο Real, ακολουθεί η Alpha bank και έπεται η Εθνική τράπεζα.
Η Πειραιώς δεν έχει κινήσει καμία διαδικασία, πιθανότατα επειδή εξυπηρετούνται τα δάνεια.

Τι πρέπει να γίνει;

Πρωτίστως κάθε δανειολήπτης φυσικό ή νομικό πρόσωπο πρέπει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες.
Όταν αυτό δεν είναι εφικτό πρέπει με δική του πρωτοβουλία να προβαίνει σε ρύθμιση.
Όταν και η ρύθμιση καταστρατηγείται θα πρέπει να αναζητούνται οι αιτίες εάν δηλαδή αυτό γίνεται σκόπιμα ή υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι.
Η πλευρά της Real θα πρέπει να προσέλθει στις τράπεζες και να κάνει μια συμφωνία ρύθμισης ώστε να αρθούν οι δεσμεύσεις λογαριασμών και να αποτραπούν οι κατασχέσεις.
Με αυτό τον τρόπο θα αρχίσει – ξανά – να ενισχύεται η ρευστότητα, μειώνοντας τον χρόνο καθυστέρησης πληρωμών των εργαζομένων από 4 μήνες κατά μέσο όρο σε μικρότερα διαστήματα.
Λύσεις υπάρχουν αλλά πρέπει και οι βασικοί μέτοχοι της Real να δείξουν στις τράπεζες ότι είναι συνεργάσιμοι.
Ο όμιλος Real μπορεί να ξεπεράσει αυτή την δύσκολη οικονομικά συγκυρία εάν οι βασικοί μέτοχοι αποφασίσουν ότι πρέπει να δώσουν κάποιες – παραπάνω – εξασφαλίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης