Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο Κ. Μητσοτάκης έχει πολιτική Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – Έχουν την ίδια λογική με το ΔΝΤ

Τζανακόπουλος: Ο Κ. Μητσοτάκης έχει πολιτική Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – Έχουν την ίδια λογική με το ΔΝΤ
Ο κ.Μητσοτάκης θεωρεί αχρείαστες τις συλλογικές διαπραγματεύσεις υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη με αφορμή την ομιλία του στη ΔΕΘ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας πως ο κ.Μητσοτάκης έχει την ίδια λογική και την ίδια πολιτική με το ΔΝΤ.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολιτική νομισματικού ταμείου.
Οι προτάσεις του έχουν την ίδια λογική με το Ταμείο» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος καταλόγισε στον πρόεδρο της ΝΔ τη συντριβή της εργασίας, επισημαίνοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί αχρείαστες τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και εκτιμά ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να δοθούν κίνητρα στους εργοδότες».
«Η κυβέρνηση έχει ως βασικό στόχο, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, να δημιουργήσει ένα κύκλο επενδύσεων και να τονώσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας βάζοντας στο επίκεντρο την εργασία και την κοινωνική στήριξη και ελάφρυνση κατηγοριών οι οποίες επιβαρύνθηκαν δυσανάλογα από την κρίση, ενώ από την άλλη μεριά ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα πρόγραμμα που προσομοιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό με το πρόγραμμα και τις προτάσεις τις οποίες παρουσίαζε και για τις οποίες πάλευε και διαπραγματευόταν επί πολλά χρόνια το ΔΝΤ στη χώρα» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρόταση Μητσοτάκη για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
«Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στη λογική ενός ασφαλιστικού συστήματος Πινοσέτ που θέτει σε κίνδυνο 1,5 εκατομμύριο επικουρικούς συνταξιούχους.
Στην περίπτωση που εφαρμόσει την ιδιωτική επικουρική ασφάλιση, επειδή οι εισφορές των σημερινών ασφαλισμένων χρησιμοποιούνται για να πληρώνονται οι επικουρικές συντάξεις και εφόσον οι νέοι ασφαλισμένοι δεν εισφέρουν πλέον στο Ασφαλιστικό σύστημα, τότε θα δημιουργηθεί μια τεράστια τρύπα.
Τότε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο ενδεχόμενα.
Είτε το κράτος θα πρέπει μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό να πληρώνει αυτές τις συντάξεις, είτε οι 1,5 εκατ. συνταξιούχοι δεν θα έχουν συντάξεις» υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος αναφέροντας πως όσοι μπουν στην ιδιωτική ασφάλιση στην πραγματικότητα θα θέσουν τα χρήματα τους σε επενδυτικό κίνδυνο.
Στο σημείο αυτό παρέπεμψε στην περίπτωση των ασφαλισμένων της "ΑΣΠΙΣ" ενώ είπε πως ο πρόεδρος της ΝΔ επαναφέρει μια πρόταση που υλοποιήθηκε σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης και στην Αμερική, αλλά μετά το 2008 έχει αρχίσει να αποσύρεται από τη δημόσια συζήτηση λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η οικονομική κρίση.
«Ο Μητσοτάκης ομολόγησε ότι σκοπεύει να εφαρμόσει το αφορολόγητο που έχει ψηφιστεί να ισχύσει από 1/1 ενώ η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως «είμαστε κοντά στην μη εφαρμογή του μέτρου» αναφερόμενος στην περικοπή των συντάξεων.
Όπως είπε η κυβέρνηση, δεν θεωρεί το μέτρο διαρθρωτικό, άρα δεν είναι απαραίτητο για την επίτευξη των στόχων, ενώ παρέπεμψε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Καταλόγισε επίσης ανακρίβειες για το 10ετές ομόλογο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι την έξοδο στις αγορές την αποφασίζει ο ΟΔΔΗΧ, δηλαδή οι τεχνοκράτες και όχι η κυβέρνηση.
«Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι η έξοδος στις αγορές είναι επικοινωνιακό τερτίπι, επικοινωνιακό κόλπο.
Η έξοδος στις αγορές γίνεται όταν κάποιος έχει ανάγκη και γίνεται με τους καλύτερους δυνατούς όρους τους οποίους δεν τους επιλέγει η πολιτική ηγεσία, τους επιλέγουν οι τεχνοκράτες οι οποίοι γνωρίζουν και τις λεπτομέρειες της αγοράς.
Αυτό το οποίο ισχυρίζεται σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είναι τελείως λάθος είναι ανερμάτιστο και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο το κάνει είναι διότι θέλει να συνεχίσει ένα καταστροφολογικό αφήγημα για την κυβέρνηση το οποίο δεν πατάει πουθενά, δεν πατάει στα γεγονότα» είπε ο κ.Τζανακόπουλος.
Σε σχέση με το Σκοπιανό τόνισε ότι υπάρχουν οι πολιτικοί συσχετισμοί για την κύρωση της συμφωνίας στην ελληνική Βουλή ενώ για τις εκλογές επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης