Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε υψηλά τριών ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Σεπτέμβριο 2018 - Στις 45,9 μονάδες ο δείκτης της Markit

Βρετανία: Σε υψηλά τριών ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Σεπτέμβριο 2018 - Στις 45,9 μονάδες ο δείκτης της Markit
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Markit βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2015
Σε υψηλά άνω των τριών ετών βρίσκονται τα επίπεδα καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Μεγάλη Βρετανία για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (17/9) στοιχεία της Markit, καθώς οι ανησυχίες των πολιτών για τον πληωθρισμός υποχώρησαν.
Ειδικότερα, ο δείκτης της Markit διαμορφώθηκε στις 45,9 μονάδες για τον Σεπτέμβριο, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με τις αρχές οτυ 2015, όταν και ο δείκτης είχε σκαρφαλώσει στις 46,2 μονάδες.
Παράλληλα, σε αντίθεση με την αντίστοιχη έρευνα της Markit που αφορά τις βρετανικές επιχειρήσεις, οι προσδοκίες μεταξύ των καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου για τους ερχόμενους μήνες βρέθηκε στο δεύτερο ισχυρότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2016.
Όπως σημειώνει ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes, «οι εκτιμήσεις των νοικοκυριών του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τα τρέχοντα και τα μελλοντικά οικονομικά τους ήταν σχετικά ζωηρές τον Σεπτέμβριο, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για το Brexit και τις συνεχιζόμενες πληθωριστικές πιέσεις».
Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές στον τομέα της απασχόλησης, παρά το γεγονός ότι τα επίσημα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης έδειξαν ότι η ανεργία παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1975 και οι κενές θέσεις εργασίας βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ.
Σύμφωνα με τον Joe Hayes, οι παραπάνω ανησυχίες αφορούν κυρίως τον μεταποιητικό κλάδο, και «πιθανώς αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα ασάφεια προς τις μελλοντικές τελωνειακές ρυθμίσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης