Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε στο 2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Ευρωζώνη: Υποχώρησε στο 2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή που αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο 2,1%
Οριακή πτώση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνης για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (17/9) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην ενιαία νομισματική ένωση κατέγραψε ετήσια άνοδο της τάξεως του 2%, έναντι ετήσιας ανόδου 2,1% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,1% τον Αύγουστο, έναντι 2,2% τον Ιούλιο του 2018.
Η μεγαλύτερη συνεισφορά για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη προήλθε από τον τομέα της ενέργειας, όπου οι τιμές ενισχύθηκαν κατά +0,87% σε ετήσια βάση, καθώς και από τις τιμές στον κλάδο υπηρεσιών, οι οποίες κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +0,59%.
Οι τιμές τροφίμων, ποτών και καπνού ενισχύθηκαν κατά +0,48%, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τις τιμές των μη ενεργειακών βιομηχανικών προϊόντων, και συγκεκριμένα στο +0,09%.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκε σε Δανία (0,8%), Ιρλανδία και Ελλάδα (αμφότερες στο 0,9%), ενώ τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε Βουλγαρία (3,7%) και Ρουμανία (4,7%).
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε δώδεκα χώρες της ΕΕ, παρέμεινε σταθερός σε πέντε, ενώ αυξήθηκε σε δέκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης