Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Τσίπρας και Μητσοτάκης είπαν με τον πιο επίσημο τρόπο πως θέλουν να αλώσουν την Κεντροαριστερά

Ανδρουλάκης: Τσίπρας και Μητσοτάκης είπαν με τον πιο επίσημο τρόπο πως θέλουν να αλώσουν την Κεντροαριστερά
Προσπαθούν να προσεταιριστούν τα στελέχη της Κεντροαριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είπε ο κ.Ανδρουλάκης
Την θέση πως Τσίπρας και Μητσοτάκης είπαν με τον πιο επίσημο τρόπο από το βήμα της ΔΕΘ πως θέλουν να αλώσουν τον χώρο της Κεντροαριστεράς διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (Ελιά), Ν. Ανδρουλάκης.
«Με κάθε τρόπο προσπαθούν να προσεταιριστούν τα στελέχη της κεντροαριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.
Εμείς πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας και να δώσουμε έναν αγώνα για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές με όλες μας τις δυνάμεις.
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει μία στροφή στην ατζέντα της λαϊκής δεξιάς και από την άλλη ο κ. Τσίπρας κάνει πολλά λάθη κυβερνητικά με τον εταίρο του, τον κ. Καμμένο.
Έχουμε περιθώριο να κινηθούμε και να πρωταγωνιστήσουμε ξανά δυναμικά στις επόμενες εκλογές, διότι αυτοί μπορεί να μιλούν ότι θέλουν έναν εταίρο το κομμάτι της δημοκρατικής παράταξης αλλά ξεκάθαρα από το βήμα της ΔΕΘ είπαν ότι στρατηγική τους ήταν να αλώσουν πολιτικά τον χώρο της κεντροαριστεράς κάνοντας μεγάλη ζημιά στην παράταξή μας.
Γι' αυτό εγώ θεωρώ ότι εμείς θα προχωρήσουμε με ισχυρή πολιτική αυτονομία, ριζοσπαστικό πρόγραμμα» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα μέτρα που εξήγγειλαν Τσίπρας και Μητσοτάκης.
«Και οι δύο μίλησαν για πολλά μέτρα και ο καθένας από την πλευρά του έλεγε ότι είναι κοστολογημένα.
Τα μέτρα μπορεί να είναι κοστολογημένα, το θέμα είναι από πού χρηματοδοτούνται.
Το να κοστολογήσεις ένα μέτρο είναι εύκολο, το πώς θα το χρηματοδοτήσεις είναι το δύσκολο [...]
Σήμερα το κόστος δανεισμού παραμένει υψηλό για τη χώρα, το μαξιλάρι όσο μειώνεται μπορεί να κλιμακώνονται τα επιτόκια δεν θα βελτιώνονται θα χειροτερεύουν, άρα εδώ το βασικό θέμα είναι ότι ο δανεισμός είναι ακόμη ακριβός» είπε ο κ.Ανδρουλάκης.
Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες του Κινήματος Αλλαγής ο κ.Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «η χώρα για να αναταχθεί χρειάζεται ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας».
«Πολιτική σταθερότητα δεν είναι να υπάρχουν μεγάλες συγκυβερνήσεις.
Πολιτική σταθερότητα είναι η κουλτούρα της αντιπολίτευσης και του δημοσίου διαλόγου.
Πρέπει ο δημόσιος διάλογος, που αυτή τη στιγμή τον υπονομεύουν τα πολιτικά κόμματα και το κυβερνητικό σχήμα, να αποκτήσει ορθολογικά χαρακτηριστικά και όχι να ζούμε το ευτράπελο ο κ. Τσίπρας να λέει στο Στρασβούργο ότι καταδικάζει την επέκταση της κυβερνητικής ισχύος της ακροδεξιάς και να συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο στην Ελλάδα ή ο κ. Μητσοτάκης να καταδικάζει τον κ. Όρμπαν, αλλά στελέχη του που έχουν τη ρητορεία αυτή να πρωταγωνιστούν στον πολιτικό του χώρο» υπογράμμισε ο κ.Ανδρουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης