Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κρεμλίνο: Η κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας παραμένει σοβαρή - Απαιτούνται συνομιλίες υψηλού επιπέδου

Κρεμλίνο: Η κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας παραμένει σοβαρή - Απαιτούνται συνομιλίες υψηλού επιπέδου
Ο εκπρόσωπος του του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι η κατάσταση στο Ιντλίμπ παραμένει δύσκολη
Στο γεγονός ότι η κατάσταση που επικρατεί στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας απαιτεί σοβαρές συζητήσεις υψηλού επιπέδου, αναφέρθηκε σήμερα (17/9) το Κρεμλινο, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο προεδρικός εκπρόσωπος, Dmitry Peskov, ενόψει της συνάντησης μεταξύ των προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας, με επίκεντρο το σχετικό ζήτημα.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλοωσε ότι «η κατάσταση στο Ινλτίμπ είναι δύσκολη», καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι «οι συνομιλίες θα συνεχιστούν».
«Γνωρίζετε ότι πριν από αρκετές ημέρες υπήρξαν διμερείς και τριμερείς συζητήσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Dmitry Peskov, για να προσθέσει ότι «σήμερα η συζήτηση θα συνειχστεί επειδή η κατάσταση είναι σοβαρή».
Ο ίδιος δήλωσε ότι «υπάρχουν ορισμένες διαφορές στις προσεγγίσεις, συνεπώς απαιτούνται σοβαρές συνομιλίες υψηλού επιπέδου», ενώ ανέφερε εν συνεχεία ότι δεν έχει διευθετηθεί ακόμα ένας νέος γύρος συζητήσεων μεταξύ του ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, και του ιρανού ομολόγου του, Hassan Rouhani.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, μία τέτοια συζήτηση δεν μπορεί να αποκλειστεί, επειδή η κατάσταση απαιτεί εντατικές συζητήσεις.
«Έτσι, σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη, όλοι θα έχουν τηλεφωνικές συνομιλίες», καταλήγει ο εκπρόσπωπος του Κρεμλίνου.
Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες, πραγματοποιήθηκε νέα τριμερής σύνοδος μεταξύ Ιράν, Ρωσίας και Τουρκίας στην Τεχεράνη, με τις τρεις χώρες να συζητούν τρόπους επίλυσης των ζητημάτων στη Συρία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση που επικρατεί στο Ιντλίμπ.
Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι πρόεδροι των τριών χωρών εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία, μέχρι η τρομοκρατία να εξαλειφθεί πλήρως και η κατάσταση στη Συρία να σταθεροποιηθεί.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης