Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελεσίγραφο May σε βουλευτές της: Στηρίξτε τη συμφωνία για το Brexit, αλλιώς δεν θα υπάρξει καθόλου συμφωνία

Τελεσίγραφο May σε βουλευτές της: Στηρίξτε τη συμφωνία για το Brexit, αλλιώς δεν θα υπάρξει καθόλου συμφωνία
Η εναλλακτική είναι να μην έχουμε καθόλου συμφωνία, προειδοποίησε η βρετανίδα πρωθυπουργός
Τελεσίγραφο στους διαφωνούντες στο κόμμα της έδωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, προειδοποιώντας πως αν εκείνοι δεν υποστηρίξουν την πιθανή συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit, τότε η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια δυνητικά άτακτη έξοδο χωρίς συμφωνία, κάτι που -όπως προειδοποίησε σήμερα (17/9/2018) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)- θα μπορούσε να συρρικνώσει τη βρετανική οικονομία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2019, με πολλές λεπτομέρειες από τις διαδικασίες αποχώρησης να παραμένουν ακόμη ασαφείς, ενώ πολλά μέλη του συντηρητικού κόμματος της May έχουν απειλήσει ότι θα καταψηφίσουν οποιαδήποτε συμφωνία.
«Νομίζω ότι η εναλλακτική είναι να μην έχουμε καθόλου συμφωνία», διευκρίνισε η βρετανίδα πρωθυπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του «BBC».
Παράλληλα, εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού δήλωσε σήμερα ότι η May είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit με τις Βρυξέλλες, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση είναι απολύτως προετοιμασμένη για την περίπτωση που δεν θα καταστεί δυνατή μια συμφωνία.
«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι είμαστε βέβαιοι για την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι σημειώνουμε πρόοδο… αλλά ακούσατε επίσης από την πρωθυπουργό σήμερα το πρωί… ότι οι καλύτερές ημέρες είναι μπροστά μας.
Θέτουμε σε εφαρμογή σχέδια που θα επιτρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να επιτύχει σε όλα τα σενάρια», δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού σε δημοσιογράφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης