Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χ. Γεωργιάδης: Η Κύπρος θα εξέλθει εκ νέου στις αγορές, με χαμηλότερο κόστος δανεισμού

Χ. Γεωργιάδης: Η Κύπρος θα εξέλθει εκ νέου στις αγορές, με χαμηλότερο κόστος δανεισμού
Αισιόδοξος για ακόμη χαμηλότερο κόστος δανεισμού ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ
Είναι θέμα χρόνου η Κύπρος να εξέλθει εκ νέου στις αγορές μετά την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τη Standard and Poor’s σε επενδυτική βαθμίδα, με ακόμη χαμηλότερο κόστος δανεισμού, τόνισε ο υπουργός οικονομικών της νήσου, Χάρης Γεωργιάδης.
«Επειδή υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η περίοδος των χαμηλών επιτοκίων διεθνώς δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστο, ήταν πολύ σημαντικό να πετύχουμε τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας για να είμαστε οικονομικά θωρακισμένοι», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο «StockWatch».
Πρόσθεσε ότι «η Κύπρος είχε πρόσβαση στις διεθνείς αγορές εδώ και κάποια χρόνια, όμως η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας σίγουρα διευρύνει και διασφαλίζει αυτή την πρόσβαση και τη δυνατότητα της χώρας μας να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της».
Υπενθυμίζει ότι εδώ και καιρό είναι δημοσιευμένη η πρόθεση της μονάδας διαχείρισης δημόσιου χρέους για μία νέα έκδοση εντός του 2018 και φαίνεται, όπως επισημαίνει, «αυτή η περίοδος να είναι καλή καθώς αναμένουμε και τις τελικές ενδείξεις από τις επενδυτικές τράπεζες με τις οποίες συνεργαζόμαστε».
«Στόχος, της έκδοσης», τόνισε, «δεν είναι η κάλυψη κάποιων ελλειμμάτων, αφού λειτουργούμε με πλεόνασμα, αλλά η αναχρηματοδότηση και διαχείριση υφιστάμενου χρέους».
«Εκτιμούμε», πρόσθεσε, ότι «το κόστος του νέου δανεισμού θα είναι χαμηλότερο από το υφιστάμενο, άρα προκύπτει και εδώ κάποιο όφελος».

Διαβάστε: Κοντά στο 1 δισ. ευρώ το 10ετές ομόλογο που θα εκδώσει η Κύπρος με επιτόκιο 2,5% - 2,65%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης