Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα «πυρά» κατά Προέδρου Macron για τα σχόλια σε νεαρό άνεργο

Νέα «πυρά» κατά Προέδρου Macron για τα σχόλια σε νεαρό άνεργο
Τα σχόλια του Γάλλου Προέδρου ξεσήκωσαν νέα θύελλα αντιδράσεων 
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στη Γαλλία το σχόλιο του Προέδρου Emmanuel Macron σε έναν άνεργο νεαρό κηπουρό, εν μέσω δυσαρέσκειας για τις πολιτικές του κεντρώου πολιτικού.
Συγκεκριμένα, σε μία προσπάθεια να πείσει ότι θέσεις εργασίας υπάρχουν, ο Γάλλος Πρόεδρος υπονόησε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο νεαρός δεν θέλει να δουλέψει.
«Εάν διασχίσω τον δρόμο, μπορώ εύκολα να σου βρω δουλειά», είπε στον νεαρό, ο οποίος τον πλησίασε για να του εκφράσει το πρόβλημά του.
Η στιχομυθία, η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου, εκτυλίχθηκε την Κυριακή, στο πλαίσιο μίας εκδήλωσης στο Ελιζέ. Ο νεαρός πλησίασε τον Μακρόν για να του πει ότι παρά τις αμέτρητες προσπάθειες, είναι αδύνατον να βρει δουλειά.
«Εάν είσαι έτοιμος και έχεις κίνητρο, σε ξενοδοχεία, καφέ, όπου πάω ο κόσμος μου λέει ότι ψάχνει προσωπικό. Μπορώ να σου βρω δουλειά απλώς διασχίζοντας τον δρόμο», του απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος, εννοώντας προφανώς ότι εάν θέλει να δουλέψει μπορεί, όχι απαραίτητα στο αντικείμενό του.

Διαβάστε: Independent κατά Emmanuel Macron για το κατσάδιασμα εφήβου

Αυτό για το οποίο επικρίθηκε κυρίως ο Γάλλος Πρόεδρος ήταν αφενός για έλλειψη συμπόνοιας και αφετέρου για έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, λίγες μάλιστα μέρες αφότου παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιό του για την καταπολέμηση της φτώχειας.
Η ανεργία, κυρίως ανάμεσα στους νέους, αποτελεί μείζον θέμα στη Γαλλία.
Ένας στους τέσσερις Γάλλους κάτω των 25 ετών είναι άνεργος.

Διαβάστε: Μεγάλη δημοσκόπηση - κόλαφος για τον Macron: Το 60% των Γάλλων αποδοκιμάζει έντονα την πολιτική του

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης