Τελευταία Νέα
Πολιτική

«ΟΧΙ» του Υπουργείου Αθλητισμού στις αυθαιρεσίες της διοίκησης της Φιλίππου Ενώσεως

tags :
«ΟΧΙ» του Υπουργείου Αθλητισμού στις αυθαιρεσίες της διοίκησης της Φιλίππου Ενώσεως
Ο Γιώργος Βασιλειάδης επαναφέρει την τάξη στον ιππόδρομο
Με απόφασή του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης βάζει φρένο στις αυθαιρεσίες του ΔΣ της Φιλίππου Ενώσεως (ΦΕΕ).
Η απόφαση, με ημερομηνία 06.09.18, απορρίπτει τέσσερις αποφάσεις της διοίκησης της ΦΕΕ, οι οποίες είχαν ξεσηκώσει σειρά αντιδράσεων στην ιπποδρομιακή κοινότητα.
Με αυτό τον τρόπο, ο Γιώργος Βασιλειάδης επαναφέρει την τάξη στον ιππόδρομο, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι όλα πρέπει να λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο και με σεβασμό στις αρχές της ισότητας και της αμεροληψίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Γ. Βασιλειάδη έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τη μεγάλη πλειοψηφία των ιπποδρομιακών τάξεων, καθώς εδώ και καιρό έχουν γίνει καταγγελίες για  αυταρχικές συμπεριφορές και κλίμα τρομοκρατίας από την πλευρά της διοίκησης της ΦΕΕ.
Οι επαγγελματίες του χώρου βλέπουν ότι ο Υπουργός Αθλητισμού έχει και τη διάθεση και την πολιτική βούληση, να εμποδίσει όσους λειτουργούν αυθαίρετα.
Συγκεκριμένα, η απόφαση που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού παίρνει θέση ενάντια στη ρύθμιση που επιχείρησε να εισάγει το ΔΣ της ΦΕΕ στις Γενικές Διατάξεις για τους λεγόμενους «στάβλους αυξημένης επιτήρησης».
Όπως σημειώνεται, για αυτό το θέμα δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση με τις ιπποδρομιακές τάξεις, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται διακρίσεις, καθώς δεν αφορά όλους στους ίππους.
Την ίδια στιγμή, δεν έχει γίνει καν σχετική εισήγηση προς το Υπουργείο, για μια διάταξη που αποτελεί «πατέντα» του ΔΣ της ΦΕΕ, καθώς δεν υπάρχει καμία οδηγία από την παγκόσμια ένωση ιπποδρομιακών αρχών (IFHA).
Επιπλέον, ουσιαστικά καταγγέλλονται παρατυπίες και αυθαιρεσίες, σε αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα, όπως οι ρυθμίσεις για τα παλαιά ανείσπρακτα πρόστιμα και οι έλεγχοι ντόπινγκ.
Το Υπουργείο αναδεικνύει την έλλειψη διαλόγου από πλευράς του ΔΣ της ΦΕΕ, και για αυτά τα σημεία, καθώς και το γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκαν οι δέουσες εισηγητικές και εγκριτικές διαδικασίες για ζητήματα που αφορούν αρμοδιότητες των συναρμόδιων υπουργείων. Τέλος, το Υπουργείο στρέφεται εναντίον της διοργάνωσης επιδοτούμενων σεμιναρίων για αναβάτες και προπονητές από τη ΦΕΕ, τονίζοντας ότι αυτό είναι κατά παράβαση του Κώδικα Ιπποδρομιών και παραβιάζει βασικές φορολογικές και ασφαλιστικές διατάξεις.
Ουσιαστικά, λοιπόν, εγείρει ευθέως σοβαρότατο ζήτημα τήρησης της νομιμότητας και υπέρβασης αρμοδιοτήτων από την πλευρά της Ένωσης.
 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης