Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο 3% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, εν μέσω κλιμάκωσης των εμπορικών ανησυχιών

ΗΠΑ: Στο 3% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, εν μέσω κλιμάκωσης των εμπορικών ανησυχιών
Ώθηση στις αποδόσεις συνεχίζουν να προσφέρουν και οι αυξημένες προσδοκίες για μια ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed
Ανοδικά κινούνται σήμερα (17/9/2018) οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για την επιβολή νέων δασμών από τις ΗΠΑ στην Κίνα, που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν επικίνδυνα τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Όπως μεταδίδει το «Reuters», ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, θα μπορούσε να ανακοινώσει νέους δασμούς σε κινεζικά αγαθά ύψους 200 δισ. δολ., ακόμη και σήμερα
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών έστειλε σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι σε περίπτωση επιβολής νέων δασμών από την πλευρά της Ουάσιγκτον, η Κίνα θα προχωρήσει σε αντίμετρα.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ενώπιον δημοσιογράφων ότι οι νέες συνομιλίες των δύο χωρών για το εμπόριο «θα πρέπει να πραγματοποιηθούν».
Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται μόλις μία μέρα μετά τις αναφορές της «Wall Street Journal» ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να απορρίψει την πρόταση των ΗΠΑ για έναν νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών, εάν η αμερικανική κυβέρνηση προχωρήσει με την επιβολή νέων δασμών.
Περί τις 17:30, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο 0,2 μονάδων βάσης, στο 2,996%, έχοντας νωρίτερα ξεπεράσει το επίπεδο του 3%, ενώ οι αποδόσεις του 30ετούς και του 2ετούς ομολόγου σημειώνουν οριακές μεταβολές, στο 3,133% και 2,782% αντίστοιχα.


Την ίδια ώρα, ώθηση στις αποδόσεις συνεχίζουν να προσφέρουν και οι αυξημένες προσδοκίες για μια ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Σημειώνεται ότι η Fed έχει αυξήσει φέτος δύο φορές τα επιτόκια, ενώ αναμένεται ευρέως να προβεί σε μια νέα αύξηση κατά τη συνεδρίαση αυτού του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης