Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοτικές εκλογές στη Συρία, για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια

Δημοτικές εκλογές στη Συρία, για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια
Δημοτικές εκλογές στη Συρία
Δημοτικές εκλογές διοργάνωσε εχθές Κυριακή (16/9) στη Συρία το καθεστώς του Προέδρου Bashar al-Assad, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε ο πολύ αιματηρός εμφύλιος πόλεμος, το 2011.
Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σε μία περίοδο που το καθεστώς έχει ξεκάθαρα κερδίσει τον πόλεμο.
Περισσότερα από 6.550 εκλογικά κέντρα άνοιξαν την Κυριακή στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στις περιοχές υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, σχεδόν στα δύο τρίτα της χώρας.
Μπροστά «στη μαζική προσέλευση» ψηφοφόρων οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η ψηφοφορία θα παραταθεί ως τα μεσάνυχτα, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Sana.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ωστόσο δεν αναφέρθηκαν σε ποσοστό συμμετοχής.
«Περισσότεροι από 40.000 υποψήφιοι διεκδικούν 18.478 έδρες σε όλες τις επαρχίες», διευκρίνισε το Sana.
Οι τελευταίες δημοτικές εκλογές διοργανώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2011, στην αρχή του πολέμου που σπαράσσει τη χώρα εδώ και περισσότερα από επτά χρόνια και έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 360.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων.
Οι περισσότεροι υποψήφιοι πρόσκεινται στο κόμμα του Προέδρου Assad, γεγονός που προκαλεί ανησυχία σε πολλούς κατοίκους.
Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι θα έχουν περισσότερες ευθύνες, κυρίως στον τομέα της ανοικοδόμησης και της αστικής ανάπτυξης, τις οποίες ο Assad έχει αναγάγει σε προτεραιότητες σε μια χώρα όπου ολόκληρες πόλεις είναι πλέον ερειπωμένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης