Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πουλούσαν τράπεζες οι εγχώριοι θεσμικοί στο δεύτερο τρίμηνο 2018 - Αναλυτικά στοιχεία

Πουλούσαν τράπεζες οι εγχώριοι θεσμικοί στο δεύτερο τρίμηνο 2018 - Αναλυτικά στοιχεία
Εξαίρεση η μετοχή της Alpha Bank, η οποία βρήκε στήριξη από αμοιβαία της Alpha της Δήλος της Πειραιώς και της Alpha Trust
Σημαντικές μεταβολές στις θέσεις που έχουν σε τραπεζικές μετοχές δείχνουν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Bankingnews αναφορικά με τις κινήσεις των εγχώριων θεσμικών στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.
Οι φόβοι που υπάρχουν στο εξωτερικό με την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και τις πιθανές νέες κεφαλαιακές ανάγκες φαίνεται πως θορύβησαν και την εγχώρια θεσμική κοινότητα.
Πιο αναλυτικά μεγάλο πλήγμα δέχθηκε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζα με καθαρές μειώσεις θέσεων (αγορές μείον πωλήσεις) ύψους 13,5 εκατ. τεμαχίων.
Η Τράπεζα Αττικής είχε πωλήσεις 6,8 εκατ. τεμάχια, η Eurobank 2,1 εκατ. τεμάχια ενώ η Τράπεζα Πειραιώς είχε τοποθετήσεις 385 χιλ. τεμαχίων.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η μετοχή της Alpha Bank όπου έχει τοποθετήσεις με στήριξη από αμοιβαία της Alpha και μερικών ακόμα.
Συνολικά αυξήθηκαν οι θέσεις των θεσμικών κατά 1,23 εκατ. τεμάχια αλλά έχει ενδιαφέρον οι μεγάλες μεταβολές που έλαβαν χώρα.
Σημαντική ήταν η βοήθεια από αμοιβαία της Alpha.
Το αμοιβαίο 3Κ μετοχικού εσωτερικού πούλησε 250 χιλ. μετοχές, το Ιντεραμέρικαν Αν.Δυναμικό επίσης 250 χιλ. τεμάχια, το Ερμής Δυναμικό 1,4 εκατ. τεμάχια, το Allianz Unit Linked 170 χιλ. τεμάχια και το Επαγγελματικό Ταμείο Οικονομολόγων Μικτό Εσωτερικού 40 χιλ. τεμάχια.
Το Alpha Blue Chips Ελληνικό μετοχικό αγόρασε 215 χιλ. τεμάχια της Alpha Bank αλλά πούλησε 760 χιλ. τεμάχια της Eurobank και 300 χιλ. τεμάχια της Εθνικής Τράπεζας και 180 χιλ. τεμάχια της Πειραιώς, το Alpha Επιθετικής στρατηγικής αγόρασε 414 χιλ. τεμάχια αλλά πούλησε 750 χιλ. τεμάχια της Εθνικής Τράπεζας, το Alpha Ελληνικό μικτό 304 χιλ. τεμάχια και παράλληλα αγόρασε και Eurobank και Εθνική Τράπεζα, ενώ μεγάλες αγορές βγήκαν και από αμοιβαία της Δήλος, και μικρότερες από της Πειραιώς και της Alpha Trust.
Σημειώνεται πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας είχε κλείσει στο τέλος Ιουνίου στα 2,63 ευρώ, της Eurobank στα 0,8950 ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς στα 2,92 ευρώ, της Alpha Bank στα 1,9150 ευρώ και της Τράπεζα Αττικής στα 0,23 ευρώ.
Χθες 17/9 η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,7790 ευρώ, η Eurobank στα 0,6215 ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς στα 2,0680 ευρώ, της Alpha Bank στα 1,3190 ευρώ και της Τράπεζας Αττικής στα 0,1720 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης