Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα δικαιώματα μειοψηφίας στο εξωτερικό αιτία εμπλοκής στο deal Chipita με Mondelez – Το τίμημα 900 εκατ με 1 δισ. αντί 1,5 δισ

tags :
Τα δικαιώματα μειοψηφίας στο εξωτερικό αιτία εμπλοκής στο deal Chipita με Mondelez – Το τίμημα 900 εκατ με 1 δισ. αντί 1,5 δισ
Το τίμημα που θα προσφέρει η Modelez για την Chipita θα είναι ύψους 900 εκατ με 1 δισεκ. δολάρια
Τα δικαιώματα μειοψηφίας σε πλήθος θυγατρικών της Chipita στο εξωτερικό αποτελούν αιτία εμπλοκής στο deal με την αμερικανική Mondelez.
Με βάση πληροφορίες υπάρχουν οισμένοι μέτοχοι μειοψηφίας που έχουν προειδοποιήσει ότι με την Mondelez θα αποχωρήσουν και το ζήτημα αυτό μπλοκάρει το deal γιατί ο αμερικανικός όμιλος ανησυχεί για τον ανταγωνισμό σε ορισμένες χώρες - στόχους.

Μετά από οικονομικό έλεγχο που έχει πραγματοποιήσει η αμερικανική εταιρία Mondelez στην Chipita και εκφράσει το ενδιαφέρον της εδώ και πολύ καιρό, όμως ακόμη deal δεν υπάρχει.
Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση καθώς το ζήτημα του τιμήματος είναι κομβικής σημασίας.
Το αρχικό τίμημα που φερόταν να έχει υποβάλλει η Mondelez ήταν ύψους 1,5 δισεκ. αλλά αυτό αμφισβητείται, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι δεν υφίσταται. 
Με βάση νεότερες πληροφορίες τα σενάρια που εξετάζονται είναι δύο
1)Το τίμημα που θα προσφέρει η Modelez να είναι ύψους 900 εκατ με 1 δισεκ. δολαρίων.
Το τίμημα που αναφέρεται σε 1,5 δισεκ. δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.
2)Να μην ξεπεραστούν τα εμπόδια και να μην κλείσει η συμφωνία, σενάριο που ωστόσο συγκεντρώνει τις μικρότερες πιθανότητες.
Πάντως ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Chipita στην διερεύνηση της αγοράς και διεξαγωγής IPO στο Λονδίνο…η αποτίμηση της εταιρίας προσδιορίστηκε στα 650 με 690 εκατ ευρώ.
Η Mondelez εμφανίζει τζίρο 25 δισεκ. δολάρια και απασχολεί στις διεθνείς δραστηριότητες της περίπου 84.500 εργαζόμενους.
Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Chipita δραστηριοποιείται σε 56 χώρες και περίπου 19 – 20 εργοστάσια.
Πάντως ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η οικογένεια Ολαγιάν που συμμετέχει στην Chipita εμφανίζεται δυσαρεστημένη με διάφορες κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης