Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Εξαφανίστηκε» από τα ραντάρ ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο με 14μελές πλήρωμα πάνω από τη Συρία

«Εξαφανίστηκε» από τα ραντάρ ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο με 14μελές πλήρωμα πάνω από τη Συρία
Πληροφορίες κάνουν λόγο για ισραηλινά και γαλλικά πυρά την ώρα της εξαφάνισης του αεροσκάφους
Στρατιωτικό ρωσικό αεροπλάνο με 14μελές πλήρωμα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ και ενώ πετούσε πάνω από τη Συρία, την ώρα που μαίνονταν πυρά από ισραηλινές και γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας το ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-20 χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο, όχι μακριά από την αεροπορική βάση Χμάιμιμ της Συρίας.
Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την ώρα που μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σημείωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Η τύχη του αεροσκάφους και του πληρώματός του είναι άγνωστη, ανέφερε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Τη 17η Σεπτεμβρίου, περί τις 23:00 ώρα Μόσχας, η επικοινωνία με το πλήρωμα ενός ρωσικού αεροσκάφους Il-20 χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς το αεροσκάφος επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας», ανέφερε Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος υποστήριξε ότι το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ «κατά τη διάρκεια επίθεσης τεσσάρων ισραηλινών αεροσκαφών F-16 εναντίον συριακών θέσεων στην επαρχία Λαττάκεια».
«Ταυτόχρονα, ρωσικά ραντάρ εντόπισαν εκτοξεύσεις πυραύλων από τη γαλλική φρεγάτα Auvergne, η οποία βρισκόταν στην περιοχή» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε κατά λάθος από πυρά συστοιχίας της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, η οποία  έριξε το ρωσικό αεροσκάφος στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει πυραύλους που είχαν εκτοξεύσει ισραηλινά αεροσκάφη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης