Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη σταθερότητα των τραπεζών - Υπάρχει σχέδιο για τη μείωση των NPLs

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη σταθερότητα των τραπεζών - Υπάρχει σχέδιο για τη μείωση των NPLs
Ο Π. Καμμένος δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη σταθερότητα των ελληνικών τραπεζών, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών,  τονίζοντας ότι υπάρχει σχέδιο για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).
«Οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν πριν από μερικούς μήνες τα stress test με επιτυχία.
Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Προσπαθούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά το θέμα των "κόκκινων δανείων.
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης που μας επιτρέπει να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Κοντά στη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων»

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι «είμαστε πολύ κοντά στη μη εφαρμογή του μέτρου για την περικοπή των συντάξεων».
Το μόνο σενάριο που βλέπουμε στην κυβέρνηση είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
«Ο Καμμένος δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση»

Κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να δημιουργηθεί στην κυβέρνηση με τη στάση του κ.Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτίμησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Όπως τόνισε, «η κυβέρνηση δεν διαθέτει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Και θα κατατεθεί στη Βουλή και θα κυρωθεί».

Για τον Ρουβίκωνα

Ερωτώμενος σχετικά με τη νέα επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέτρεψε «να μην μπαίνουμε σε λογικές τρομουστερίας και γενικευμένης καταστολής, καθώς η διαρκής εστίαση σε περιστατικά τύπου Ρουβίκωνα αναδεικνύει την ατζέντα Μητσοτάκη για ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος».

Για το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ

Για την απόφαση της ΝΔ να κηρύξει εμπάργκο στην ΕΡΤ, ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε:
«Το εμπάργκο της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΚΑΪ αποφασίστηκε λόγω της συνεχιζόμενης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.
Δεν μπορεί να το υποστηρίξει κανείς αυτό για την ΕΡΤ».

«Υπερβολική καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής»

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για υπερβολική καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Τόνισε ωστόσο ότι οι μάρτυρες είναι πολλοί, η δίκη είναι μαμούθ, δεν μπορούν να γίνουν συστάσεις από την  κυβέρνηση στην δικαστική εξουσία.

«Το πρόγραμμα Μητσοτάκη σημαίνει νέα προσφυγή στο ΔΝΤ» - «Πρόταση Φράνκεστάιν» για τον ΕΝΦΙΑ

Το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, θα οδηγήσει σε νέα προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
Ο Δ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «πρόταση Φρανκεστάιν», την πρόταση του προέδρου της ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ.
«To πρόγραμμα έμπνευσης ΔΝΤ που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης αφορά σχεδόν αποκλειστικά την οικονομική ελίτ, τους φίλους δηλαδή και τους συνδαιτημόνες του.
Χωρίς καν να πιεστεί ομολόγησε από μόνος του ότι η εφαρμογή του προγράμματος του συνεπάγεται και νέα προσφυγή στο ΔΝΤ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην θέση του για το ασφαλιστικό Πινοσέτ που διαλύει την δημόσια κοινωνική ασφάλιση, κάνει δώρο στις ασφαλιστικές εταιρείες τις εισφορές των εργαζομένων και αφήνει στον αέρα 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε το πρόγραμμα ελαφρύνσεων για το οποίο δεσμεύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ:

«Με δεδομένη την σταθερή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας (που για το 2018 αναπτύσσεται με ρυθμούς πάνω στο 2%) αλλά και με την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η επόμενη μέρα πρέπει να είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένη στην επιδίωξη της δίκαιης ανάπτυξη», τόνισε στην εισήγησή του ο Δ. Τζανακόπουλος.
«Στον πυρήνα του σχεδίου μας βρίσκεται η ανάκτηση της εργασίας.
Τόνωση των επενδύσεων, διαρθρωτικές #μεταρρυθμίσεις, σεβασμός και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων οριοθετούν την πορεία ώστε μέσα στην επόμενη 5ετία να έχουμε καταφέρει να μειώσουμε την ανεργία στο 10%.
Το σχέδιό μας για μείωση της ανεργίας στο 10% μέσα στην επόμενη 5ετία είναι ένας φιλόδοξος αλλά & ρεαλιστικός στόχος: Όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, η ανεργία βρισκόταν στο 27% & σήμερα βρίσκεται στο 19% με τη δημιουργία 330.000 περισσότερων θέσεων εργασίας.
Όπως ανακοίνωσε ήδη το υπουργείο Εργασίας, εντός των επόμενων ημερών κατατίθεται τροπολογία για την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού που την ίδια στιγμή θα σημάνει και την κατάργηση του υποκατώτατου, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
- Εντός των επόμενων εβδομάδων κατατίθεται νομοθετική ρύθμιση ώστε εντός του 2018 να εξοφληθούν τα αναδρομικά σε δικαστικούς, ενστόλους και πανεπιστημιακούς, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ.
- Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς του ΕΣΥ (και παρά το γεγονός ότι δεν καλύπτονται από την απόφαση του ΣτΕ) πραγματοποιήθηκε ήδη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό και αναζητούνται τρόποι για την αποκατάσταση της  αδικίας του 2ου Μνημονίου.
- Μείωση του ΕΝΦΙΑ:
• 2019: 10% μεσοσταθμικά και εως 30% για τις χαμηλές περιουσίες
• 2020: 20% μεσοσταθμικά και έως 50% για τις μικρές και μεσαίες περιουσίες

- Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών:

- Για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα πάνω από 7.000: 13,3% από 20%.
- Για δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς: μείωση των εισφορών για επικούρηση & εφάπαξ στο ελάχιστο που ισχύει σήμερα δηλαδή στα 64.5 ευρώ το μήνα.
- Μείωση του φόρου επιχειρήσεων κατά 1% για το 2019 με στόχο να φτάσει στο 25% εντός 4ετίας.
- Νομοθετείται η κατάργηση του τέλους #επιτηδεύματος για συνεταιρισμούς και συνεταιρισμένους αγρότες, τις ΚΟΙΝΣΕΠ και τις ανενεργές επιχειρήσεις
- Το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται τη ρύθμιση για την επιδότηση #ενοικίου από 70 έως 200 ευρώ το μήνα, που θα αφορά τουλάχιστον 300.000 νοικοκυριά
- Άμεσα εκκινούν οι διαδικασίες για την #πρόσληψη συνολικά 7.500 μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής αλλά  και των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι
Μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 22% και από το 13% στο 12%.
-  Ενίσχυση των προυπολογισμών του Κοινωνικού Κράτους στην Υγεία, την Πρόνοια και την Παιδεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης