Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω Σαουδικής Αραβίας και Ιράν - Στο +1,37% και τα 79,12 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω Σαουδικής Αραβίας και Ιράν - Στο +1,37% και τα 79,12 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,31% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 69,58 δολ. ανά βαρέλι
Σημαντικό άλμα καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, ανακάμπτοντας μετά την πτώση που σημείωναν νωρίτερα εντός της ημέρας, καθώς η πλευρά της Σαουδικής Αραβίας δηλώνει «άνετη» με τις υψηλότερες τιμές.
Ειδικότερα, περί τις 3:20 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +1,37% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 79,12 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,31% στα 69,58 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία Olivier Jakob of Petromatrix, «οι τιμές στο πετρέλαιο έχουν εισχυθεί μετά τις δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι είναι άνετη με το Brent πάνω από τα 80 δολ. ανά βαρέλι».
Όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας, η πρόσφατη άνοδος των τιμών δεν αποτελεί πηγή προβληματισμού, καθώς οι οι αγορές προσαρμόζονται στην απώλεια της παροχής πετρελαίου από το Ιράν, εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων.
Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, εκτιμώντας ότι θα μπορούσαν να ασκήσουν πιέσεις στην αγορά.
«Όταν οι μεγάλοι παραγωγοί αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην προμήθεια, αυτό αποτελεί πηγή ανησυχίας τόσο για τον ΟΠΕΚ όσο και για τους καταναλωτές», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του γενικού γραμματέα του Οργανισμού.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να αγγίξουν τα 80 δολάρια ανά βαρέλι, εκτός εάν οι παραγωγοί αντισταθμίσουν την απώλεια εφοδιασμού από το Ιράν και τη Βενεζουέλα.
Νωρίτερα, η πλευρά της Τεχεράνης υποστήριξε ότι οι επερχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ δε θα μπορούσαν να μειώσουν τις πωλήσεις πετρελαίου της χώρας στο μηδέν, δεδομένου ότι τα επίπεδα ζήτησης παραμένουν υψηλά, καθώς και ότι οι υπόλοιπο παραγωγοί πετρελαίου δε μπορούν να αντικαταστήσουν το ιρανικό πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης