Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Δίκτυο οπτικών ινών σε ξενοδοχείο στη Ρόδο εγκατέστησε η Optronics

tags :
Δίκτυο οπτικών ινών σε ξενοδοχείο στη Ρόδο εγκατέστησε η Optronics
Δίκτυο οπτικών ινών σε ξενοδοχείο στη Ρόδο εγκατέστησε η Optronics
Η εταιρία OPTRONICS TECHNOLOGIES ABETE ανέλαβε τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του ολοκληρωμένου συστήματος GPON-HOTELFON (HOTEL Fiber Optic Network) με οπτικές ίνες σε 320 δωμάτια και όλους τους χώρους του νέου ξενοδοχείου GENNADI GRAND RESORT στη Νότια Ρόδο, που λειτουργεί επιτυχώς ήδη από το Μάϊο του 2018.
Το σύστημα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά μόνο με Οπτικές Ινες.
Η τεχνολογία GPON με τα αντίστοιχα switches καλύπτει όλα τα δίκτυα του ξενοδοχείου μέσω μίας μόνο οπτικής ίνας και δεν χρειάζεται να εγκατασταθούν χιλιόμετρα καλωδίων χαλκού και αντίστοιχων Υποδομών που ήταν μέχρι σήμερα απαραίτητα για τέτοιου μεγέθους ξενοδοχεία.
Το αποτέλεσμα είναι οικονομία 30%-40% στο κόστος κατασκευής της αρχικής επένδυσης, σημαντική μείωση του χρόνου εγκατάστασης και απλούστευση στις απαιτήσεις μελλοντικής συντήρησης του συστήματος.
Το GPON-HOTELFON προσφέρει όλες τις Υπηρεσίες όπως ΙΡ Tηλεφωνία στα δωμάτια, ΙΡTV για δορυφορικά, συνδρομητικά και επίγεια κανάλια, Data- Internet στα δωμάτια, τους κοινόχρηστους χώρους και τα γραφεία Διοίκησης. Υπάρχει επίσης ειδική υπηρεσία Private WiFi στα δωμάτια για μοναδική εμπειρία σύνδεσης με υψηλή ταχύτητα στο internet, ενώ περιλαμβάνονται και αυτοματισμοί στα δωμάτια όπως Door lock control.
Στους κοινόχρηστους χώρους και τους βοηθητικούς-περιμετρικούς χώρους του resort υπάρχει επίσης πλήρης κάλυψη WiFi , ΙΡTV , ΙΡ Tηλεφωνία και εποπτεία με κλειστό κύκλωμα CCTV με περισσότερες απο 100 κάμερες.
Το ολοκληρωμένο GPON σύστημα παρέχει Υψηλές Ταχύτητες Επικοινωνίας 2.4Giga up/1.2Giga down, σε όλα τα δωμάτια και 10Giga στο Backbone δίκτυο του Gennadi Grand Resort καθώς και Μέγιστη Ασφάλεια στους Χρήστες Δικτύου Ασύρματου & Ενσύρματου των Δωματίων (Secure Private Network).
Ταυτόχρονα η συνολική εγκατάσταση και όλα τα δωμάτια είναι FIBER READY για μελλοντική αναβάθμιση σε 10-100Giga.
Η πολυετής εμπειρία των μηχανικών της εταιρίας επέτρεψε το σχεδιασμό και την υλοποίηση σε σύντομο χρονικό διάστημα παρά τον όγκο του project που εκτός απο την πλήρη εγκατάσταση και παραμετροποίηση OLT-ONT στα 320 δωμάτια περιλαμβάνει και περισσότερα απο 80Km καλωδίων οπτικών ινών, 3500 συγκολλήσεις, 90 layer2/3 switches, 20 racks, servers/firewalls/routers, παραμετροποίησή τους για διαχείρηση περισσότερων απο 4000 IP συσκευών στον εκτεταμένο χώρο του resort.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης