Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Παρατεταμένες οι εμπορικές εντάσεις – Αρνητικός ο αντίκτυπος στην παγκόσμια οικονομία

Moody's: Παρατεταμένες οι εμπορικές εντάσεις – Αρνητικός ο αντίκτυπος στην παγκόσμια οικονομία
Ανησυχίες Moody's για τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ 
Η χθεσινή (17 Σεπτεμβρίου 2018) απόφαση της κυβέρνησης του Προέδρου Donald Trump να επιβάλλει πρόσθετους δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, όπως και η «απάντηση» του Πεκίνου, αποδεικνύουν πως οι εμπορικές εντάσεις ήρθαν για να μείνουν για καιρό, σχολιάζουν οι αναλυτές της Moody's.
Επιπλέον, εκτιμούν πως τα μέτρα των δύο πλευρών θα επηρεάσουν αρνητικά την παγκόσμια οικονομία.
Υπενθυμίζεται πως η κινεζική κυβέρνηση προανήγγειλε την επιβολή νέων δασμών σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισ. δολ. ετησίως, ως αντίποινα στους νέους δασμούς που ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον.
Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κίνας, οι δασμοί θα εφαρμοστούν στις 24 Σεπτεμβρίου 2018 και τα ποσοστά θα κυμαίνονται από 5% έως 10%, ενώ θα επιβληθούν σε 5.207 αμερικανικά προϊόντα.
«Εάν οι ΗΠΑ επιμένουν στην αύξηση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα, η Κίνα απαντά καταλλήλως» είναι το μήνυμα που στέλνει το Πεκίνο στην Ουάσιγκτον.
Νωρίτερα, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε ότι υπέβαλε ένσταση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των ΗΠΑ, για τους δασμούς που σχεδιάζει να επιβάλει από τις 24 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση Trump σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά αξίας.
Συγκεκριμένα, η αμερικανική Trump έκανε γνωστό ότι θα επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς, ύψους 10% μέχρι το τέλος της χρονιάς, που κατόπιν θα αυξηθούν στο 25%, σε εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα αξίας περίπου 200 δισεκ. δολαρίων ετησίως, ενώ διεμήνυσε ότι θα επιβληθούν δασμοί σε ακόμη περισσότερα προϊόντα, αθροιστικής αξίας άλλων 267 δισ. δολαρίων, εάν το Πεκίνο ανταποδώσει.

Διαβάστε: Moody's: Πλήγμα για τις κινεζικές επιχειρήσεις οι νέοι δασμοί των ΗΠΑ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης