Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα ακίνητα που πουλάει η Πόρτο Καρράς της Τεχνικής Ολυμπιακής – Αναμένει έσοδα 3 εκατ. ευρώ

Τα ακίνητα που πουλάει η Πόρτο Καρράς της Τεχνικής Ολυμπιακής – Αναμένει έσοδα 3 εκατ. ευρώ
Tο ενδιαφέρον για το Πόρτο Καρράς έχει αναζωπυρωθεί και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα
Σε έσοδα λίγο πάνω από 3 εκατ. ευρώ στοχεύει η Πόρτο Καρράς, θυγατρικής της Τεχνικής Ολυμπιακής μέσω της πώλησης ακινήτων.
Πέραν των εσόδων οι αγοραστές σύμφωνα με την εταιρεία έχουν δεσμευτεί να αποπερατώσουν όσα ακίνητα δεν είναι αποπερατωμένα βελτιώνοντας την εικόνα της περιοχής ειδικά γύρω από τη μαρίνα του συγκροτήματος.
Η Τεχνική Ολυμπιακή έχει προγραμματίσει γενική συνέλευση για τις 27 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τη διοίκηση η θυγατρική ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε., την οποία ελέγχει με ποσοστό 88,42% ε, προκειμένου να ενισχύσει την ρευστότητά της, προτείνει την πώληση των καθέτων ιδιοκτησιών με τα επ’ αυτών κτίσματα ημιτελούς κατασκευής (για κάποια απλώς έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση χωρίς να έχει γίνει έναρξη της κατασκευής τους, ενώ τα υπόλοιπα είναι ημιτελή σε διάφορα στάδια κατασκευής).
Πιο αναλυτικά η γενική συνέλευση καλείται να εγκρίνει την πώληση:
• Δεκαέξι κτίσματα – τουριστικά καταλύματα ισογείου και Α΄ ορόφου με την ονομασία ΜΕΛΤΕΜΙ Ι με τιμή πώλησης 1,02 εκατ. ευρώ
• Οκτώ κτίσματα – τουριστικά καταλύματα ισογείου, Α΄, Β’ και Γ’ ορόφου με την ονομασία ΑΡΤΕΜΙΣ ΙΙ με τιμή πώλησης 565.000 ευρώ
• Είκοσι ένα κτίσματα – τουριστικά καταλύματα ισογείου, Α΄και Β΄ορόφου με την ονομασία ΕΡΑΤΩ ΙΙ με τιμή πώλησης 1,15 εκατ. ευρώ
• Πέντε κτίσματα – τουριστικά καταλύματα ισογείου και Α΄ ορόφου με την ονομασία «ΚΑΛΥΒΕΣ» με τιμή πώλησης 400.000 ευρώ.
Όπως σημειώνεται, με εξαίρεση τα κτίσματα – τουριστικά καταλύματα στην περιοχή Καλύβες που είναι αποπερατωμένα, οι αγοραστές έχουν υποσχεθεί την αποπεράτωση των ακινήτων σε εύλογο χρονικό διάστημα, οπότε πέραν της ενίσχυσης της ρευστότητας τα συγκεκριμένα ακίνητα που βρίσκονται πέριξ της μαρίνας στο συγκρότημα του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ στη Σιθωνία – Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής θα πάψουν να δημιουργούν αρνητική εικόνα δεδομένης της ημιτελούς κατασκευής τους.
Σύμφωνα με χθεσινό (18/9) ρεπορτάζ του Bankingnews η διοίκηση του Πόρτο Καρράς συνεχίζει τις επενδύσεις εντός του συγκροτήματος, προχωρώντας στην υλοποίηση του προγράμματος αναμπέλωσης και δημιουργίας νέων αμπελώνων.
Σήμερα το συγκρότημα διαθέτει σύγχρονο οινοποιείο, εγκαταστάσεις βιολογικής καλλιέργειας ελαίων, καθώς και υπερσύγχρονη αίθουσα γευσιγνωσίας.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο εισόδου επενδυτή στο Πόρτο Καρράς και παρά τις κρούσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς η οικογένεια Στέγγου χωρίς να έχουν καταλήξει κάπου, στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν ότι το ενδιαφέρον έχει αναζωπυρωθεί και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Να σημειωθεί ότι η αποτίμηση του συγκροτήματος (στοιχεία 2017) ορίστηκε στα 467,4 εκατ. ευρώ (αυξημένη κατά 74,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016).
Η αύξηση αυτή κατά κύριο λόγο οφείλεται στην οριστικοποίηση της υπ.αρ.199/2010 οικοδομικής άδειας για ανέγερση 526 κτιρίων με χρήση κατοικίας στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς, με την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία απορρίφθηκε αίτηση ακύρωσης που άσκησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κατά της απόφασης της 8ης Συνεδρίασης της 4ης/8/2015 του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης