Κύπρος: Άντλησε μέσω 10ετούς ομολόγου 1,5 δισ. με επιτόκιο 2,4%, προσφέρθηκαν 5,7 δισ

Κύπρος: Άντλησε μέσω 10ετούς ομολόγου 1,5 δισ. με επιτόκιο 2,4%, προσφέρθηκαν 5,7 δισ
Στο 2,4% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στο 10ετές ομόλογο της Κύπρου, επιβεβαιώνοντας το bankingnews
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2018 η έκδοση 10ετούς ομολόγου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ύψους 1,5 δισ. ευρώ και με επιτόκιο 2,4%, επιβεβαιώνοντας το bankingnews.
Απτή απόδειξη ότι η Κύπρος ακολουθεί πορεία εντελώς αντίθετη από αυτήν της Ελλάδας, καθώς το επιτόκιο των ελληνικών 10ετών ομολόγων που διαπραγματεύονται στις αγορές παραμένει σταθερά άνω του 4%, ένδειξη ότι οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται τη χώρα μας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι «το μεγάλο ενδιαφέρον -αφού η έκδοση υπερκαλύφθηκε σχεδόν τέσσερις φορές- και η ιστορικά ευνοϊκότερη απόδοση για τη χώρα μας, μαρτυρούν την εμπιστοσύνη της διεθνούς οικονομικής κοινότητας στην κυπριακή οικονομία, στις προοπτικές της και στις πολιτικές που ακολουθούνται».
Μετά την επιστροφή της Κύπρου σε επενδυτική βαθμίδα, καθώς και την ένταξη της στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, «η σημερινή επιτυχής έκδοση είναι ένα καθαρό δείγμα της νέας προοπτικής που ανοίγεται για την Κύπρο», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σε ανάρτηση στο twitter χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα ως «ψήφο εμπιστοσύνης για την κυπριακή οικονομία» και «δικαίωση των αποφάσεων ευθύνης και της μεγάλης προσπάθειας του συνόλου των παραγωγικών μας δυνάμεων».
Οι προσφορές για το κυπριακό ομόλογο ανήλθε στα 5,7 δισ. ευρώ, ενώ αρχικός στόχος του υπουργείου Οικονομικών ήταν η άντληση ποσού ύψους 1 δισ. ευρώ.
Το βιβλίο προσφορών άνοιξε στις διεθνείς αγορές στις 11.05 το πρωί και έκλεισε στις 13.00.
Ημερομηνία έκδοσης του ομολόγου είναι η 25η Σεπτεμβρίου του 2018 και η ημερομηνία λήξης η 25η Σεπτεμβρίου του 2028.
Η τελευταία έξοδος στις αγορές με 10ετές ομόλογο ήταν το 2015 όπου αντλήθηκαν €1 δισ. με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,25%, στο χαμηλότερο επίπεδο που μπορούσε να πετύχει τότε η χώρα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS