Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβερνοασφάλεια στην ψηφιακή εποχή απαιτεί τεχνολογική καινοτομία

tags :
Η κυβερνοασφάλεια στην ψηφιακή εποχή απαιτεί τεχνολογική καινοτομία
Η κυβερνοασφάλεια στην ψηφιακή εποχή απαιτεί τεχνολογική καινοτομία
Η διατήρηση της κυβερνοασφάλειας στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας απαιτεί περισσότερη τεχνολογική καινοτομία, εκτιμούν οι ειδικοί που συμμετέχουν στη σύνοδο για τις τεχνολογίες στην κυβερνοασφάλεια η οποία διεξάγεται στην πόλη Τσενγκτού στην νοτιοδυτική Κίνα.
Η σύνοδος εντάσσεται στην Εβδομάδα για την κυβερνοασφάλεια στην Κίνα το 2018, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.
Παλαιότερα μέτρα όπως το λογισμικό προστασίας από ιούς, τα τείχη προστασίας και τα συστήματα ανίχνευσης εισβολών δεν είναι πλέον επαρκή για την αποφυγή στοχοθετημένων επιθέσεων και μπορούν εύκολα να χειραγωγηθούν από τους εισβολείς, δήλωσε ο Sen Sangsiang από την Ακαδημία Μηχανικών της Κίνας.
Ο Sangsiang υποστήριξε οτι το πρωτεύον είναι να παραμείνουμε απρόσβλητοι και να καταφύγουμε σε αξιόπιστους υπολογιστές, χρησιμοποιώντας κωδικούς ως γονίδια για την έγκαιρη αναγνώριση των στοιχείων στο δίκτυο.
«Είναι σαν να αυξάνουμε την ανοσία του συστήματος πληροφοριών του δικτύου, που είναι η μόνη διέξοδος μας», είπε χαρακτηριστικά.
Στη σύνοδο επισημάνθηκε επίσης οτι οι νέες τεχνολογίες και τα προϊόντα πρέπει να είναι «αρκετά ικανά να αντικαταστήσουν εκείνα που έχουν μονοπωλήσει την αγορά» προκειμένου να αποκτήσουν κύρος στην αγορά.
Το θέμα της Συνόδου για την Κυβερνοασφάλεια επικεντρώνεται στην «ασφάλεια του κυβερνοχώρου για τους ανθρώπους και την ασφάλεια του κυβερνοχώρου με τη βοήθεια των ανθρώπων», με μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε εθνικό επίπεδο.
Η Εβδομάδα για την Κυβερνοασφάλεια στην Κίνα θεσπίστηκε το 2014.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης