Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Υπάρχει ενδιαφέρον αλλά ακόμη είναι νωρίς για αγορές στις ελληνικές μετοχές το προμήνυμα του road show στο Λονδίνο

Υπάρχει ενδιαφέρον αλλά ακόμη είναι νωρίς για αγορές στις ελληνικές μετοχές το προμήνυμα του road show στο Λονδίνο
Στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2018 το ελληνικό χρηματιστήριο πραγματοποιεί road show στο Λονδίνο παρουσιάζοντας τις προοπτικές του ελληνικού χρηματιστηρίου ενώ θα παραβρεθεί και ο υπουργός οικονομικών Ε. Τσακαλώτος.
Υπάρχει ενδιαφέρον αλλά ακόμη είναι νωρίς για επενδυτικές τοποθετήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο αναφέρουν τραπεζίτες και θεσμικοί που βρίσκονται ήδη στο Λονδίνο και έχουν ξεκινήσει επαφές με διεθνή χαρτοφυλάκια.
Να σημειωθεί ότι 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2018 το ελληνικό χρηματιστήριο πραγματοποιεί road show στο Λονδίνο παρουσιάζοντας τις προοπτικές του ελληνικού χρηματιστηρίου ενώ θα παραβρεθεί και ο υπουργός οικονομικών Ε. Τσακαλώτος.
Σε γενικές γραμμές όπως αναφέρουν τραπεζίτες και θεσμικοί, ενδιαφέρον υπάρχει για την Ελλάδα αλλά ακόμη δεν είναι διατεθειμένοι οι ξένοι να πάρουν ρίσκο όσο μαίνεται η κρίση στις αναδυόμενες αγορές, υπάρχει το ιταλικό ζήτημα και η Ελλάδα ακόμη δεν έχει επιστρέψει στην κανονικότητα.
Τα σημαντικά ερωτήματα του road show θα είναι
1)Τι συμβαίνει με τις ελληνικές τράπεζες και πότε θα καταστούν επενδύσιμες
2)Πότε θα βγει η Ελλάδα ξανά στις αγορές άπαξ και η Κύπρος έκδωσε 10ετές ομόλογο με 2,40%;
3)Πόσο επιτεύξιμοι είναι οι οικονομικοί στόχοι του 2019 από την Ελλάδα;
Είθισται – αυτό διδάσκει η παρελθούσα εμπειρία – ότι μετά από road show να εκδηλώνονται κάποιες αγοραστικές παρεμβάσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ωστόσο το γεγονός ότι όλοι οι επενδυτικοί οίκοι έχουν προβεί σε μείωση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.
Στέλεχος της ιαπωνικής Nomura πάντως αναφέρει στο bankingnews ότι ενώ η Ελλάδα έχει προδιαγραφές να προσελκύσει κεφάλαια, ακόμη εμφανίζει αδυναμίες στα κρίσιμα σημεία.
Οι τράπεζες απαιτούν πειστικές απαντήσεις στα βασικά τους προβλήματα και λογικά θα απαιτηθούν ορισμένα τρίμηνα ώστε να διαμορφωθούν κάποιες πιο σαφείς εκτιμήσεις.
Το ζήτημα της εξόδου της Ελλάδος στις αγορές, ενώ θεωρητικά δεν είναι προτεραιότητα άπαξ και διαθέτει cash buffer 30 δισεκ. ωστόσο χρειάζεται να στείλει ένα μήνυμα στις αγορές.
Έκδοση 10ετούς ελληνικού ομολόγου δεν μπορεί να υπάρξει αλλά μικρότερη έκδοση θα τύγχανε αποδοχής με σχετικά ικανοποιητικό επιτόκιο.
Όμως η έκδοση 10ετούς ομολόγου θα έδινε άλλο αέρα αξιοπιστίας στην Ελλάδα.
 
Υποσημείωση

Στις 21 και 24 Σεπτεμβρίου 2018 αναμένεται τόσο η αναβάθμιση της Ελλάδος από την Moody's όσο και εισροές στο ελληνικό χρηματιστήριο επειδή η Πολωνία θα αναβαθμιστεί σε ώριμη αγορά στον FTSE Russell και η Ελλάδα θα αυξήσει το ειδικό βάρος της στην ομάδα των αναδυόμενων αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης