Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Di Maio σε Tria (ΥΠΟΙΚ): Να βρει τα χρήματα για τους Ιταλούς που είναι σε μεγάλη δυσκολία

tags :
Πυρά Di Maio σε Tria (ΥΠΟΙΚ): Να βρει τα χρήματα για τους Ιταλούς που είναι σε μεγάλη δυσκολία
Δεν συγκρούομαι με κανέναν, ούτε με τον Tria ούτε με τον Conte – Θέλουμε να δείξουμε ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει είπε ο Di Maio
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο εσωτερικό της ιταλικής κυβέρνησης σχετικά με την κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2019 με τα βέλη να στρέφονται στον υπουργό Οικονομικών, Giovanni Tria.
Για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας, Luigi Di Maio κάλεσε τον ΥΠΟΙΚ να συμπεριλάβει στους υπολογισμούς του, τη βασική προεκλογική δέσμευση του κόμματος του, του Κινήματος των 5 Αστέρων, σχετικά με την υλοποίηση του εισοδήματος των πολιτών.
«Ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης της αλλαγής πρέπει να βρει τα χρήματα για τους Ιταλούς που είναι σε μεγάλη δυσκολία.
Θέλουμε να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Ιιταλών.
Θα κοπούν οι σπατάλες» υποστήριξε ο Di Maio μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7.
Πάντως, ο Di Maio δεν έκανε καμία αναφορά σε συγκεκριμένα νούμερα, πέραν της πρόβλεψης ότι χάρη στην οικονομική ανάπτυξη, το δημόσιο χρέος της χώρας θα αρχίσει να μειώνεται.
«Δεν συγκρούομαι με κανέναν, ούτε με τον υπουργό Οικονομικών, ούτε με τον πρωθυπουργό Giuseppe Conte.
Θέλουμε, απλώς, να αποδείξουμε ότι η όλη κατάσταση μπορεί να αλλάξει.
Αν κάποιοι θέλουν να μας αποκαλούν λαϊκιστές επειδή τηρούμε τις υποσχέσεις μας, είναι ελεύθεροι να το κάνουν» υποστήριξε ο Di Maio.
Το βασικό πρόβλημα έγκειται στο ότι ο Tria επιθυμεί το έλλειμμα για το 2019 να περιοριστεί στο 1,5% με 1,8% του ΑΕΠ καθώς θεωρεί ότι αυτός ο αριθμός είναι ο κατάλληλος ώστε να μην υπάρξουν αναταράξεις για την ιταλική οικονομία από τις αγορές και τους επενδυτές.
Από την πλευρά τους Salvini και Di Maio πιέζουν το ποσοστό αυτό να ανέβει περισσότερο προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος και να μπορέσουν να υλοποιήσουν μέρος των όσων είχαν εξαγγείλει προεκλογικά, κάτι που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολα βάσει των υπολογισμών που κάνει ο ΥΠΟΙΚ της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης