Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Cavusoglu - Pompeo για τη συμφωνία Τουρκίας - Ρωσίας σχετικά με την Ιντλίμπ

Τηλεφωνική επικοινωνία Cavusoglu - Pompeo για τη συμφωνία Τουρκίας - Ρωσίας σχετικά με την Ιντλίμπ
Ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan  και ο Ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin συμφώνησαν τη Δευτέρα, μετά τις συνομιλίες τους στο Σότσι, να δημιουργήσουν μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ιντλίπ
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Mike Pompeo, πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Pompeo  για τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας σε στρατιωτική ζώνη ασφαλείας στην επαρχία Idlib της Συρίας και να συζητήσει τις επιπτώσεις στο πλαίσιο των τελευταίων διπλωματικών προσπαθειών επί του θέματος.
Μετά τον Pompeo, ο Τούρκος υπουργός πραγματοποίησε επίσης τηλεφωνήματα με την Υπάτη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Federica Mogherini, τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian και τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών  Heiko Maas, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η Sabah.
Ο Çavuşoğlu μίλησε επίσης μέσω τηλεφώνου με τον Ιρανό ομόλογό του Javad Zarif, τον ομόλογό του από το Κατάρ, τον Σεΐχη Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim al-Thani και τον ομόλογό του από την Κιργιζία, Erlan Abdyldaev, νωρίτερα.
Ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan  και ο Ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin συμφώνησαν τη Δευτέρα, μετά τις συνομιλίες τους στο Σότσι, να δημιουργήσουν μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ιντλίπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης