Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε αναταραχή οι ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό – Πιο κοντά (;) στον ΣΥΡΙΖΑ o Παπαχριστόπουλος

tags :
Σε αναταραχή οι ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό –  Πιο κοντά (;) στον ΣΥΡΙΖΑ o Παπαχριστόπουλος
Θα παλέψω μέχρι τέλους να μην πέσει η κυβέρνηση υποστήριξε ο Θ. Παπαχριστόπουλος
Παραμένει η αναταραχή στους Ανεξάρτητους Έλληνες σχετικά με τη στάση που θα πρέπει να τηρήσουν απέναντι στην κυβερνητική συμμαχία όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ύστερα από τον χθεσινό πρώτο «γύρο» αντιπαραθέσεων ανάμεσα σε βουλευτές των ΑΝΕΛ και την τοποθέτηση του βουλευτή Κ. Κατσίκη ότι είναι ειλημμένη η απόφαση των ΑΝΕΛ να ρίξουν την κυβέρνηση πριν έρθει στην ελληνική Βουλή προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών, οι διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ παραμένουν.
Και μπορεί σήμερα το πρωί ο κ.Κατσίκης να υποστήριξε πως ο κ.Παπαχριστόπουλος εξέφρασε τη διαφοροποίηση του από την κεντρική γραμμή, κάτι που όπως είπε. έχει πράξει αρκετές φορές και στο παρελθόν χωρίς παρόλο αυτά να έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με το κόμμα, ωστόσο ο κ.Παπαχριστόπουλος φαίνεται να έχει λάβει τις αποφάσεις του.
«Θα παλέψω μέχρι τέλους να μην πέσει η κυβέρνηση.
Εγώ ούτε μισή σταγόνα δεν θα ρίξω στον μύλο πτώσης αυτής της κυβέρνησης ούτε στο μύλο της διαπλοκής» υποστήριξε ο κ.Παπαχριστόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ακόμα και αν αυτό φέρει τη διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ, δεδομένου ότι ο κ.Καμμένος έχει προειδοποιήσει με διαγραφές τους διαφωνούντες.
«Η άποψή μου είναι ότι το θέμα της πΓΔΜ θα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και καιρό.
Κύριος εχθρός μας είναι ο Ερντογάν και όχι η FYROM, έχει μια διαφορετική άποψη ο Καμμένος.
Είναι λάθος κάποιος να δημιουργήσει κρίση για να πέσει η κυβέρνηση.
Ο Καμμένος δεν πρόκειται να παίξει με αυτή την κυβέρνηση» τόνισε ο κ.Παπαχριστόπουλος, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη συμμετοχή του Π. Καμμένου.
«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός.
Πάω και σπίτι μου δεν έχω πρόβλημα» είπε ο κ.Παπαχριστόπουλος, αναφέροντας πάντως πως δεν ξέρει αυτή τη στιγμή αν θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση.
Στην ίδια γραμμή με τον Θ. Παπαχριστόπουλο ως προς τη στάση που θα πρέπει να τηρήσουν οι ΑΝΕΛ φαίνεται πως κινείται και ο κ.Ζουράρις, ο οποίος υποστήριξε πως δεν χρειάζεται οι ΑΝΕΛ να «ρίξουν» την κυβέρνηση όταν έρθει προς κύρωση η συμφωνία στη Βουλή.
«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι και η Βόρεια Ελλάδα έχει να κερδίσει από τη συμφωνία, και η FYROM και η Σερβία.
Πιστεύω ότι είναι μία επιλογή ανάπτυξης.
Όσοι διαβάσουν με προσοχή τη συμφωνία μπορεί να αλλάξουν γνώμη, ίσως όχι όλοι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Ζουράρις, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που υπάρχει η πλειοψηφία να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχει λόγος να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση ο κ.Καμμένο.
Με την τοποθέτηση αυτή ο κ.Ζουράρις επιβεβαίωσε πως δεν είναι μόνο ο κ.Παπαχριστόπουλος που διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή του Π. Καμμένου.
Το ερώτημα βέβαια είναι αν οι διαφοροποιήσεις αυτές περιορίζονται στους εν λόγω δύο βουλευτές ή αν υπάρχουν αντίστοιχες σκέψεις και σε κάποιον από τους υπόλοιπους 5 βουλευτές των ΑΝΕΛ.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι ΑΝΕΛ δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να κρατήσουν μια εξαιρετικά σκληρή πολιτική θέση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Μια και από την τελική τους αυτή θέση, εξαρτάται και η πολιτική τους επιβίωση.
Με το Σκοπιανό οι ΑΝΕΛ φαίνεται να παίζουν το τελευταίο τους πολιτικό «χαρτί».
Όσο πιο σκληρά παίξουν αυτό το «χαρτί» τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν να κερδίσουν πόντους στο συντηρητικό εκλογικό ακροατήριο.
Εφόσον λοιπόν ο Π. Καμμένος επιμείνει στην κομματική γραμμή και στις προειδοποιήσεις για διαγραφές και εφόσον ο κ.Παπαχριστόπουλος (και όποιος άλλος) επιμείνει στις θέσεις του, οι δρόμοι τους θα χωριστούν.
Και εάν ο κ.Παπαχριστόπουλος αποφασίσει τελικά να μην πάει σπίτι του, το πιθανότερο είναι να βρεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Κατσίκης: Δεν θα μας εμποδίσει ο Παπαχριστόπουλος να ρίξουμε τη κυβέρνηση

Τη γραμμή των ΑΝΕΛ και το πολιτικό τους σχέδιο αποσαφήνισε εκ νέου σήμερα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκης.
«Ξεκαθαρίζουμε ότι είτε αποσύρουμε την εμπιστοσύνη είτε ρίξουμε την κυβέρνηση, αυτό που θα κάνουμε είναι να αποτρέψουμε το σχέδιο της Συμφωνίας να έρθει στη Βουλή και να κυρωθεί.
Δε θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο να την ψηφίσουν κάποιοι άλλοι.
Θέλουμε να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι παίζουμε σκοτεινό ρόλο και να αποδείξουμε ότι έχουμε πάγια θέση» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Κατσίκης.
Κληθείς να απαντήσει στο γιατί δεν στήριξαν την πρόταση μομφής της ΝΔ, διερωτήθηκε «έπρεπε να ρίξουμε από τότε την κυβέρνηση, ως εντολοδόχοι της Νέας Δημοκρατίας;».
Αναφορικά με τη διαφοροποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και συγκεκριμένα με την απόσυρση της εμπιστοσύνης του συγκυβερνώντος κόμματος στην κυβέρνηση, επανάλαβε τα λόγια του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου ότι δηλαδή η εμπιστοσύνη θα αποσυρθεί με «κομματική πειθαρχία», υποστηρίζοντας ότι ο Θ.Παπαχριστόπουλος, εξέφρασε διαφορετική άποψη, «δεν είπε ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα θα διαφωνήσει».
«Ο κ.Παπαχριστόπουλος έχει εκφράσει πολλές φορές διαφορετική άποψη από αυτήν του κόμματος, ποτέ όμως δεν διέρρηξε τις σχέσεις του με το κόμμα.
Ο κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα της προσωπικής άποψης.
Έχει αποφασιστεί η στάση του κόμματος που θα κρατήσουμε σε αυτό το θέμα» είπε ο κ.Κατσίκης, τονίζοντας ότι δεν μπορεί η στάση του κ. Παπαχριστόπουλου να εμποδίσει τον κ.Καμμένο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης