Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συμφωνία Τσίπρα – Al Thani για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κατάρ

Συμφωνία Τσίπρα – Al Thani για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κατάρ
Στην Αυστρία το απόγευμα για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός
Σε συμφωνία για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κατάρ κατέληξαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχης Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρεται ότι στη συνάντηση καλωσορίσθηκε η επίλυση σειράς εκκρεμοτήτων που αφορούν επενδύσεις από το Κατάρ στην Ελλάδα και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας σε πολλούς τομείς.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται πως ο κ.Τσίπρας ευχαρίστησε θερμά τον Al-Thani «για την οικονομική ενίσχυση της χώρας του με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι».
Κατόπιν της συνάντησης ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, είχε συνάντηση και με τον Επίτροπο, Δ. Αβραμόπουλο δεδομένου ότι κύριο ζητούμενο της ευρωπαϊκής συνόδου είναι η εσωτερική ασφάλεια και η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης