Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δήμας (ΝΔ): Τσίπρας – Καμμένος έχουν επιβάλλει μέτρα 14,5 δις ευρώ τα 3,5 χρόνια της διακυβέρνησης τους

tags :
Δήμας (ΝΔ): Τσίπρας – Καμμένος έχουν επιβάλλει μέτρα 14,5 δις ευρώ τα 3,5 χρόνια της διακυβέρνησης τους
Έχουμε ουσιαστικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου έχει επιβάλλει μέτρα ύψους 14,5 δις ευρώ τα 3,5 χρόνια της θητείας της διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρ. Δήμας, ο οποίος και με αφορμή τις κοινές προτάσεις που παρουσίασαν Τσίπρας – Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ υποστήριξε ότι υπάρχουν δύο ουσιαστικές διαφορές της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.
«Η πρώτη έχει να κάνει με το ότι εμείς παράλληλα με τις μειώσεις της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών έχουμε προτείνει εδώ και δύο χρόνια συγκεκριμένες μειώσεις κρατικών δαπανών - χωρίς να υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες - που αγγίζουν περίπου τα 2 δισ. ευρώ.
Η δεύτερη διαφορά έχει να κάνει με τα πεπραγμένα.
Εμείς το 2014 ως κυβέρνηση μειώσαμε και τον φόρο στην εστίαση από το 23% στο 13% - η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα το πήγε στο 24% - εμείς μειώσαμε και τις ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές κατά 5% και τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% και τον φόρο αλληλεγγύης κατά 30%.
Αν κάποιος δει και τα πεπραγμένα των δύο κυβερνήσεων και τις προτάσεις, από τη μία πλευρά θα δει ότι ο κ.Τσίπρας και ο κ.Καμμένος μόνο αυξήσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών έχουν πραγματοποιήσει, αντιθέτως εμείς ως κυβέρνηση το 2014 μειώσαμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και δεύτερον αυτοί μιλάνε αποσπασματικά, ενώ εμείς προτείνουμε μέτρα, τα οποία είναι δημοσιονομικά ουδέτερα και συνοδεύονται από μειώσεις κρατικών δαπανών, με αποτέλεσμα να μην ξεφεύγουμε από τα συμφωνηθέντα για τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Δήμας.
Σχετικά με το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων ο κ.Δήμας αφού είπε ότι η κυβέρνηση είναι παντελώς αναξιόπιστη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει, τόνισε ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.
«Αν η κυβέρνηση είχε μειώσει το υπερπλεόνασμα, το οποίο είναι αντιπαραγωγικό, κατά τη δική μας άποψη, θα είχε τη δυνατότητα να είχε εξασφαλίσει δημοσιονομικό χώρο περισσότερο, με αποτέλεσμα να είχε χρησιμοποιήσει αλλιώς αυτά τα χρήματα» υποστήριξε ο κ.Δήμας, ο οποίος απέρριψε ότι υπάρχουν ακραίες φωνές στη ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης