Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Η Πολεμική Αεροπορία πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω μέσα στην επόμενη δεκαετία - Οφείλουμε να προστατεύσουμε τη χώρα

tags :
ΗΠΑ: Η Πολεμική Αεροπορία πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω μέσα στην επόμενη δεκαετία - Οφείλουμε να προστατεύσουμε τη χώρα
Η υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ τόνισε ότι απαιτείται αύξηση κατά +25% στις επιχειρησιακές μοίρες μέχρι το 2030
Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας μέσα στα επόμενα χρόνια εξέφρασε η αρμόδια υπουργός των ΗΠΑ, Heather Wilson, προκειμένου η χώρα να μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στα σχέδια εθνικής αμυντικής στρατηγικής.
Ειδικότερα, μιλώντας σε συνέδριο στο National Harbor, η υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε ότι «για να αντιμετωπίσει τον κόσμο όπως είναι, με έναν ταχέως καινοτόμο αντίπαλο, η Πολεμική Αεροπορία που χρειαζόμαστε θα πρέπει να έχει περίπου 25% περισσότερες επιχειρησιακές μοίρες στο χρονικό διάστημα 2025-2030 σε σχέση με την Πολεμική Αεροπορία που έχουμε».
Παράλληλα, η ίδια πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη μία σημαντική αύξηση, επειδή «η Πολεμική Αεροπορία είναι επί του παρόντος πολύ μικρή για να ανταποκριθεί στις αποστολές της στο πλαίσιο της στρατηγικής εθνικής άμυνας, με απειλές από τη Ρωσία και την Κίνα».
«Η αμυντική στρατηγική μας λέει ότι πρέπει να είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε την πατρίδα, να παρέχουμε ένα αξιόπιστο πυρηνικό αποτρεπτικό και να κερδίσουμε ενάντια σε μία μεγάλη δύναμη, όλα αυτά ενώ διαχειριζόμασε εξτρεμιστές με χαμηλότερα επίπεδα προσπάθειας», τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι «η υπηρεσία αυτή τη στιγμή έχει 312 επιχειρησιακές μοίρες, αλλά χρειάζεται 386».
Η Heather Wilson περιέργραψε επίσης το σχέδιο για το πώς θα αναπτυχθεί η Πολεμική Αεροπορία, ενώ διευκρίνησε ότι ο αριθμός 386 βασίστηκε σε εσωτερικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους έξι μήνες.
Επιπλέον, η ίδια παραδέχθηκε ότι θα χρειαστεί χρόνο και σημαντικά κεφάλαια για την οικοδόμηση της δύναμης, ωστόσο δεν έδωσε την εκτίμησή της για πόσα χρήματα θα κοστίσει μία τέτοια αύξηση.
«Δεν είμαστε αφελείς για το πόσο χρόνο θα μας χρειαστεί να δηημιουργήσουμε τη στήριξη και τον προϋπολογισμό που θα χρειαστεί για τη δύναμη που χρειαζόματε», υπογράμμισε η Heather Wilson, προσθέτοντας εν συνεχέια ότι «είναι μία επιλογή».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης