Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, με τα «βλέμματα» στον προϋπολογισμό - Στο 2,86% το 10ετές

Ιταλία: Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων, με τα «βλέμματα» στον προϋπολογισμό - Στο 2,86% το 10ετές
Επιφυλακτικοί οι επενδυτές, καθώς η Ιταλία δεν φαίνεται πως θα καταφέρει να αποφύγει μια νέα πολιτική κρίση
(upd) Ανοδικά κινούνται σήμερα (19/9/2018) οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων, εν μέσω των ανησυχιών σχετικά με το πώς η κυβέρνηση θα καταφέρει να εξισορροπήσει τις ακριβές προεκλογικές της δεσμεύσεις με τα «εύθραυστα» οικονομικά της χώρας.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί απέναντι στην Ιταλία, καθώς, αν και δεν αναμένεται να συγκρουστεί με την ΕΕ αναφορικά με το έλλειμμα, δεν φαίνεται πως θα καταφέρει να αποφύγει και τη νέα πολιτική κρίση, καθώς αυξάνονται οι συγκρούσεις εντός της κυβέρνησης.
Έως τον Οκτώβριο του 2018 η ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό για το 2019 και όπως όλα δείχνουν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ σχετικά με το έλλειμμα.
Ωστόσο, οι τεταμένες σχέσεις και οι αντιπαλότητες εντός της κυβέρνησης ενισχύονται με γρήγορους ρυθμούς, εντείνοντας τον κίνδυνο για νέα πολιτική κρίση.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτης του Κινήματος 5 Αστέρων, Luigi Di Maio, κάλεσε σήμερα τον υπουργό Οικονομικών, Giovanni Tria, να συμπεριλάβει στους υπολογισμούς του τη βασική προεκλογική δέσμευση του κόμματός του σχετικά με την υλοποίηση του εισοδήματος των πολιτών.
«Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης της αλλαγής πρέπει να βρει τα χρήματα για τους Ιταλούς που είναι σε μεγάλη δυσκολία.
Θέλουμε να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Ιταλών», δήλωσε.
Ωστόσο, αργότερα προέβη σε πιο ήπιες δηλώσεις, διαβεβαιώνοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Tria.
«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον υπουργό Tria και στο τι κάνει», δήλωσε ο Di Maio σε βίντεο στο Facebook από το Chengdu της Κίνας.
Περί τις 18:15, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο 7,9 μονάδων βάσης, στο 2,86%.


Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 3,1 μ.β. στο 3,49%, ενώ του 2ετούς σημειώνει άνοδο 11,4 μ.β. στο 0,74%.
Άνοδο σημειώνουν, πάντως, οι αποδόσεις στις περισσότερες αγορές ομολόγων, καθώς η υποχώρηση των εμπορικών ανησυχιών ωθεί υψηλότερα τις προσδοκίες των επενδυτών για τις οικονομικές προοπτικές.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης