Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τοσουνίδης (ΑΝΕΛ): Άκαιρος και βιαστικός ο τρόπος που τοποθετήθηκε ο Παπαχριστόπουλος για το Σκοπιανό

tags :
Τοσουνίδης (ΑΝΕΛ): Άκαιρος και βιαστικός ο τρόπος που τοποθετήθηκε ο Παπαχριστόπουλος για το Σκοπιανό
Είμαστε ξεκάθαροι, δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί το Μακεδονία στην ονομασία της ΠΓΔΜ είπε ο κ.Τοσουνίδης
Άκαιρο και βιαστικό χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θ. Τοσουνίδης τον τρόπο, με τον οποίο ο βουλευτής Θ. Παπαχριστόπουλος τοποθετείται τα τελευταία 24ωρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αναφερόμενος στην κυβερνητική συμμαχία ο κ.Τοσουνίδης είπε ότι «προτάξαμε το εθνικό συμφέρον για να συνεργαστούμε και να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια», αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι ομογενοποιηθήκαμε, και στο ζήτημα των Σκοπίων υπάρχει διαφωνία».
«Αν κάποιοι σήμερα διατυπώνουν εκ των υστέρων ένα διαφορετικό σκεπτικό, οφείλουν να παραδεχτούν ότι συμμετείχαν σε ένα κίνημα, εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ γνωρίζοντας εξ αρχής ποιες είναι οι πάγιες ,θεμελιακές αξίες μας.
Αν κάποιος είναι παγωμένος σήμερα, είναι οι ψηφοφόροι του κ. Παπαχριστόπουλου και δεν πρέπει να το λέει ο ίδιος.
Άκαιρος και βιαστικός ο τρόπος που τοποθετήθηκε.
Είναι θέμα συζήτησης που θα δούμε και στα όργανα του κόμματος» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Τοσουνίδης.
Όπως είπε, «οι βουλευτές μας, οι άνθρωποι που είναι υπουργοί εκ μέρους των ΑΝΕΛ και μετέχουν του κυβερνητικού σχήματος είναι όλοι τους εκλεγμένοι και ψηφισμένοι στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ».
«Κεντρικό μας, θεμελιακό μας, αξιακό μας στοιχείο είναι να μην επιτρέψουμε την παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία».
Ας το αναλογιστούν όλοι τους αυτό» υποστήριξε ο κ.Τοσουνίδης, επισημαίνοντας πως «το σχέδιο συμφωνίας που υπεγράφη από πλευράς των δύο υπουργών δεν παράγει αποτέλεσμα παρά μόνο αν ολοκληρώσει την πορεία του προς κύρωση».
«Την πορεία του αυτή, όταν χτυπήσει την πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου θα τη σταματήσουμε εμείς.
Δεν θα δώσουμε τη δυνατότητα να κινηθεί κοινοβουλευτική διαδικασία.
Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση για να δώσουμε τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει τι θέλει μέσω εκλογών.
Και αν οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις δεχτούν την πρότασή μας, θα ήταν καλύτερο να πάμε σε δημοψήφισμα» ανέφερε ο κ.Τοσουνίδης, υποστηρίζοντας πως η στάση των ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρη.
«Κοιτάμε όλους τους Έλληνες στα μάτια.
Συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας φυσιογνωμίας είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί το όνομα της Μακεδονίας στην ονομασία του γειτονικού μας κράτους.
Ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ είναι καθαροί, τίμιοι και υπερασπίζονται Μακεδονία και Εθνική Ταυτότητα» τόνισε ο κ.Τοσουνίδης, ο οποίος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκη για την έως σήμερα στάση του στο Μακεδονικό.
«Σήμερα απολογούμενος θα έπρεπε να είναι ο κ. Μητσοτάκης που επί 10 μήνες προσπαθούσε να κρύψει τις πραγματικές του επιθυμίες και θέσεις που είναι υπέρ να χρησιμοποιηθεί το όνομα Μακεδονία.
Έπρεπε να απολογείται ένας πολιτικός αρχηγός που μέχρι τώρα ήταν διπρόσωπος» είπε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης