Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στις 21/9 η διαγραφή των ΣΜΕ της Folli Follie με φυσική παράδοση έναντι τιμήματος 4,80 ευρώ ανά μετοχή

tags :
Στις 21/9 η διαγραφή των ΣΜΕ της Folli Follie με φυσική παράδοση έναντι τιμήματος 4,80 ευρώ ανά μετοχή
Δεν θα κινδυνεύσουν να «κοκκινίσουν» κωδικοί και να γίνουν αναγκαστικές πωλήσεις άλλων τίτλων
 
«Κλείνει» την Παρασκευή ένας κύκλος στην υπόθεση της Folli Follie, αν και το σκάνδαλο παραμένει ζωντανό και οι υπεύθυνοι ατιμώρητοι όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη της αγοράς.
Το θέμα του παραγώγου της Folli Follie έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τους επενδυτές και την Παρασκευή κλείνει αυτό το θέμα αφού όπως είχε ανακοινώσει πριν από λίγες μέρες το ΧΑ θα γίνει διαγραφή με φυσική παράδοση και καταβολή τιμήματος 4,80 ευρώ που ήταν η χαμηλότερη τιμή του υποκείμενου τίτλου ήτοι της μετοχής.
Έτσι δεν θα κινδυνεύσουν να «κοκκινίσουν» κωδικοί και να γίνουν αναγκαστικές πωλήσεις άλλων τίτλων από τις χρηματιστηριακές αλλά και οι σορταρισμένοι θα λάβουν το κέρδος τους.
Βέβαια, ίσως οι σορταρισμένοι να ήθελαν να δουν τη μετοχή να ξαναδιαπραγματεύεται προκειμένου να τη δουν σημαντικά χαμηλότερα, αλλά προς το παρόν ακόμα η αγορά περιμένει να δει τα αποτελέσματα του 2017 και τελειώνει η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων εξαμήνου.
Υπενθυμίζεται πως το ΧΑ είχε σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως σε συνέχεια της από 12/6/2018 ανακοίνωσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  σχετικά με την εταιρία FOLLI-FOLLIE Α.Ε.Β.Τ.Ε. καθώς και τις μέχρι σήμερα εξελίξεις με βάση τις οποίες δεν έχουν αρθεί οι λόγοι αναστολής, θα πραγματοποιηθεί διαγραφή των ΣΜΕ επί των μετοχών της FOLLI-FOLLIE την Παρασκευή 21/09/2018  κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 2.6.12 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
 
Συνοπτικά, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ενέργειες:
 
Μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Παρασκευής 21/09/2018, θα διαγραφούν όλες οι σειρές του ΣΜΕ επί των μετοχών της FOLLI-FOLLIE και οι ανοιχτές θέσεις θα λήξουν αναγκαστικά την ημέρα διαγραφής κατά τρόπο αυτοδίκαιο και ο διακανονισμός θα πραγματοποιηθεί με φυσική παράδοση έναντι καταβολής του τιμήματος, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά εισαγωγής του προϊόντος όπως ορίζονται στην Απόφαση 12 του ΧΑ.
Για τον υπολογισμό των χρηματικών υποχρεώσεων των συμβαλλομένων μερών θα ληφθεί υπόψη η τελευταία δημοσιευμένη τιμή της υποκείμενης αξίας πριν τη διαγραφή του Παραγώγου, ήτοι η τιμή των 4,80 ευρώ.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης