Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Οι συζητήσεις για το Brexit εισέρχονται σε αποφασιστική φάση - Πρέπει να επανεξεταστούν κάποιες προτάσεις

Tusk: Οι συζητήσεις για το Brexit εισέρχονται σε αποφασιστική φάση - Πρέπει να επανεξεταστούν κάποιες προτάσεις
Να σταματήσει το blame game μεταξύ των ηγετών της ΕΕ στο μεταναστευτικό
Πρόοδος έχει γίνει στις συζητήσεις για το Brexit, αλλά υπάρχουν ακόμη διαφορές και όχι πολύ χρόνος, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της ανεπίσημης Συνόδου Κορυφής, η οποία πραγματοποιείται σήμερα (19/9) και αύριο (20/9) στην Αυστρία.
«Υπάρχει όλο και περισσότερη ελπίδα, αλλά όλο και λιγότερος χρόνος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Πέραν των διαδικασιών του Brexit ο κ. Tusk αναφέρθηκε στην ατζέντα της Συνόδου, τονίζοντας ότι θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της μετανάστευσης και της ασφάλεια στην ΕΕ.
Επίσης προσέθεσε ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να σταματήσουν το blame game στο θέμα της μετανάστευσης και να μη συνεχιστεί η επιθετική ρητορική, καθώς αν και εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα, ο τρόπος που αντιμετωπίζει η ΕΕ το μεταναστευτικό πρόβλημα έχει αποτελέσματα.
Προσέθεσε ότι καλό θα ήταν να μην υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση στο μεταναστευτικό ζήτημα και διαίρεση μεταξύ «καλών» και «κακών».
Ο Tusk σημείωσε, επίσης, ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit εισέρχονται σε αποφασιστική φάση, ωστόσο σημείωσε ότι οι προτάσεις από μέρους της βρετανικής κυβέρνησης για τα σύνορα της Ιρλανδίας και την οικονομική συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας πρέπει να επανεξεταστούν, προσθέτοντας ότι χρειάζονται περαιτέρω «διαπραγμάτευση».
Παράλληλα, ο πρέδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή μιας επιπλέον συνόδου για το Brexit, γύρω στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις αυτό το φθινόπωρο. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης