Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Μόνο με υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

Γερμανία: Μόνο με υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ υπογραμμίζει τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλει η αλβανική κυβέρνησης για ένταξη της χώρας στην ΕΕ
Μόνο αν τα Τίρανα αποδείξουν ότι προχωρούν στην υλοποίηση κρίσιμων μεταρρυθμίσεων θα ανοίξει ο δρόμος της ένταξης στην ΕΕ, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas.
Στις αρχές του καλοκαιριού το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ τον Ιούνιο του 2019, ζητώντας όμως από αμφότερες τις βαλκανικές χώρες να ενισχύσουν το κράτος δικαίου και να καταπολεμήσουν βαθύτερα την διαφθορά.
Όπως μεταδίδει το Associated Press, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Τίρανα, ο κ. Maas σημείωσε πως η ΕΕ «έχει ξεκαθαρίσει πως ο Ιούνιος του 2019 δεν σημαίνει πως οι διαβουλεύσεις θα αρχίσουν αυτόματα», συμπληρώνοντας πως οι Βρυξέλλες προσδοκούν να δουν μέτρα που θα θωρακίζουν το κράτος δικαίου και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Από την πλευρά του, ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ditmir Bushati, ανέφερε πως τα Τίρανα έχουν αρχίσει την προπαρασκευαστική διαδικασία με τις Βρυξέλλες, ενώ προσέθεσε ότι θεωρεί τη βοήθεια του Βερολίνου «πολύτιμη» και «αναντικατάστατη».
Σημειώνεται πως πριν από δύο μήνες ο βραχίονας του Συμβουλίου της Ευρώπης που μελετά την πάταξη της διαφθοράς εξέδωσε ιδιαίτερα αρνητική έκθεση για την ΠΓΔΜ, χαρακτηρίζοντας την επίδοση των Σκοπίων «ξεκάθαρα απογοητευτική».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης