Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εσωκομματική κόντρα στην Ένωση Κεντρώων - Παραιτήθηκε από γραμματέας ο Σαρίδης

Εσωκομματική κόντρα στην Ένωση Κεντρώων - Παραιτήθηκε από γραμματέας ο Σαρίδης
Φήμες για ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή από την Ένωση Κεντρώων
Την παραίτηση του από γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης Κεντρώων υπέβαλε ο Γιάννης Σαρίδης, με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Δημήτρη Καβαδέλλα ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει αντίτιμο επτά ευρώ για να εισέλθει στην ΔΕΘ.
Ο κ. Σαρίδης με επιστολές που απέστειλε τόσο στον Πρόεδρο του Κόμματος Βασίλη Λεβέντη όσο και στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο κ. Σαρίδης ανακοίνωσε τους λόγους της παραίτησής του.
«Οι ενέργειες του συνάδελφου, κ. Καβαδέλλα οι οποίες έγιναν ενώ κατείχα τη θέση του Γραμματέως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, παρόλο που δεν έπληξαν το Κοινοβούλιο εν γένει φοβάμαι ότι στιγματίζουν τη βουλευτική ιδιότητα στα μάτια μερίδας της κοινής γνώμης» σημειώνει στην επιστολή του και προσθέτει ότι με την παραίτησή του ελπίζει να συμβάλει «στην προστασία του Κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας».
Σε κάθε περίπτωση στην Ένωση Κεντρώων φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μια εσωκομματική κόντρα που δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμα στην ανεξαρτητοποίηση του κ. Σαρίδη.

Η επιστολή προν τον κ. Βούτση

«Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό που έλαβε χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για τη συμπεριφορά του συναδέλφου βουλευτή κύριου Δημήτρη Καβαδέλλα, για το περιεχόμενο της επιστολής που σας απέστειλε, τις σχετικές δημόσιες εμφανίσεις του, αλλά και τα όσα ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Δυστυχώς, κύριε πρόεδρε, οι προαναφερθείσες ενέργειες του συναδέλφου, οι οποίες έγιναν ενώ κατείχα τη θέση του γραμματέως στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, παρόλο που δεν έπληξαν το κοινοβούλιο εν γένει, φοβάμαι ότι θα στιγματίζουν τη βουλευτική ιδιότητα στα μάτια μερίδας της κοινής γνώμης.
Ελπίζω, κύριε πρόεδρε, πως με την ενέργειά μου αυτή συμβάλλω στην προστασία του κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας, σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων για το μέλος της Δημοκρατίας μας.
Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό που έλαβε χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για τη συμπεριφορά του συναδέλφου βουλευτή κύριου Δημήτρη Καβαδέλλα, για το περιεχόμενο της επιστολής που σας απέστειλε, τις σχετικές δημόσιες εμφανίσεις του, αλλά και τα όσα ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Δυστυχώς, κύριε πρόεδρε, οι προαναφερθείσες ενέργειες του συναδέλφου, οι οποίες έγιναν ενώ κατείχα τη θέση του γραμματέως στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, παρόλο που δεν έπληξαν το κοινοβούλιο εν γένει, φοβάμαι ότι θα στιγματίζουν τη βουλευτική ιδιότητα στα μάτια μερίδας της κοινής γνώμης.
Ελπίζω, κύριε πρόεδρε, πως με την ενέργειά μου αυτή συμβάλλω στην προστασία του κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας, σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων για το μέλος της Δημοκρατίας μας
Αιτία της απόφασης μου αποτελεί το πρόσφατο δυσάρεστο περιστατικό κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, αλλά κι ακόμη η πιο θλιβερή κλιμάκωσή του τις επόμενες ημέρες.
Η πολιτική μου ευθιξία και η ιδιότητά μου, του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, με υποχρεώνουν να αναλάβω μερίδιο της ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους της ΔΕΘ αλλά και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης με την οποία εσείς κι εγώ διατηρούμε ισχυρότατους δεσμούς.

Η επιστολή προς τον κ. Λεβέντη

Αντίστοιχα, στην επιστολή προς τον κ. Λεβέντη επισημαίνει «αιτία της απόφασης μου αποτελεί το πρόσφατο δυσάρεστο περιστατικό κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, αλλά κι ακόμη η πιο θλιβερή κλιμάκωσή του τις επόμενες ημέρες.
Η πολιτική μου ευθιξία και η ιδιότητά μου, του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, με υποχρεώνουν να αναλάβω μερίδιο της ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους της ΔΕΘ αλλά και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης με την οποία εσείς κι εγώ διατηρούμε ισχυρότατους δεσμούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης