Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Οι δεσμοί μας με την Ελλάδα δεν μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικές δυνάμεις

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Οι δεσμοί μας με την Ελλάδα δεν μπορούν να επηρεαστούν από εξωτερικές δυνάμεις
Οι δηλώσεις του Lavrov έγιναν σε εκδήλωση για την 109η επέτειο από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα
Για... εξωτερικές δυνάμεις που προσπαθούν να επηρεάσουν αρνητικά τις ελληνορουσικές σχέσεις έκανε λόγο -για ακόμα μία φορά- η Μόσχα.
Αυτή τη φορά διά στόματος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Sergei Lavrov, το Κρεμλίνο διεμήνυσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να αναπτύξει μια πολύπλευρη συνεργασία με την Αθήνα παρά την πολιτική κατάσταση.
«Είμαστε έτοιμοι να εδραιώσουμε περαιτέρω την σκληραγωγημένη πολύπλευρη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Ρωσία, ανεπηρέαστοι από την αλλαγή των πολιτικών ανέμων.
Οι εποχές μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά δίνουμε ιδιαίτερη αξία στο γεγονός ότι οι δεσμοί μας δεν μπορούν να επηρεαστούν από την πίεση εξωτερικών δυνάμεων και παραμένουν ένα σημαντικό συστατικό σταθερότητας και ειρήνης στην Ευρώπη» ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το Reuters.
Επισημαίνεται ότι μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και τις καταγγελίες περί ρωσικής παρέμβασης στις διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι ελληνορωσικές σχέσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.
Ενδεικτικά αναφέρεται η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, βρίσκεται στον αέρα.
Μάλιστα, αξιωματούχος του Κρεμλίνου δήλωσε πρόσφατα ότι «δεν υπάρχει συζήτηση για επικείμενη επίσκεψη του Τσίπρα στη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους», ενώ λίγες μέρες νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει από το βήμα της ΔΕΘ ότι «έχω πρόσκληση να επισκεφθώ τη Μόσχα, μέσα στο 2018 και να συναντηθώ με τον πρόεδρο Putin».
Πάντως, επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις του Lavrov έγιναν σε εκδήλωση για την 109η επέτειο από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης