Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Γιατί επέβαλλε το δεύτερο πρόστιμο στη Folli Follie - Μη συνεργάσιμη η ΕΥ

tags :
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Γιατί επέβαλλε το δεύτερο πρόστιμο στη Folli Follie - Μη συνεργάσιμη η ΕΥ
«Δεν είναι συνεργάσιμη η EY. Δεν μας έχουν δώσει κάνενα στοιχείο από αυτά που έχουμε ζητήσει και χρειαζόμαστε, τόνιζουν κύκλοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Για την μη αποκάλυψη του partner της, ο οποίος της κάνει το 70% του τζίρου της θυγατρικής της στην Κίνα, ήταν ο λόγος που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλλε την περασμένη Τρίτη το δεύτερο πρόστιμο των 300.000 ευρώ.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε να μάθει από τη διοίκηση της Folli Follie ποιος είναι ο κινέζος partner της, χωρίς να λάβει απάντηση.
Το πρόστιμο ήρθε ένα σχεδόν μήνα μετά τις κυρώσεις ύψους 4 εκατ. ευρώ προς εννέα μέλη της Διοίκησης της εισηγμένης, μεταξύ των οποίων οι Δημήτριος Κουτσολιούτσος, Γεώργιος Κουτσολιούτσος, Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, Ζαχαρίας Μαντζαβίνος, Φραγκίσκος Γρατσώνης, Εμμανουήλ Ζαχαρίου, κ.α..
Να σημειωθεί πως τα εν λόγω πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και στα στελέχη της εταιρείας στις 2 Αυγούστου αφορούσαν σε χειραγώγηση της αγοράς καθώς δεν προσκόμισαν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ποσό ύψους 242,5 εκατ. ευρώ περίπου που περιλαμβάνεται στα ταμειακά διαθέσιμα των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για τη χρήση 2017.

Δυσαρέσκεια για την EY

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί από τ στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς την ΕΥ, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν τους παρέχεται κανένα στοιχεία από αυτά που έχουν ζητηθεί.
«Δεν είναι συνεργάσιμη η EY. Δεν μας έχουν δώσει κάνενα στοιχείο από αυτά που έχουμε ζητήσει και χρειαζόμαστε, τόνιζουν κύκλοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Όσον αφορά την ολοκλήρωση της έρευνας τόσο της ΕΥ όσο και της Alvarez & Marsal υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Folli Follie στις 10 Οκτωβρίου.
Να σημειωθεί ότι όπως έχει ανακοιωθεί, οι εκθέσεις της Alvarez & Marsal αναμένεται να παραδοθούν στην Εταιρεία και στην Ernst & Young έως το τέλος του Σεπτεμβρίου.
Με την παράδοση των εκθέσεων στην Ernst & Young και επί τη βάσει αυτών, θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα της Ernst & Young για την ολοκλήρωση του έργου της.
Η καθυστέρηση της παράδοσης των εκθέσεων της Alvarez & Marsal οφείλεται στην πολυπλοκότητα του έργου της αξιολόγησης των πιο πρόσφατων οικονομικών καταστάσεων και στον μεγάλο αριθμό των θυγατρικών στην Ασία.
Κύκλοι πάντως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, υποστηρίζουν ότι θα περιμένουν να δουν τα πορίσματα της έκθεσης της EY και εν συνεχεία θα κρίνουν αν θα την δεχτούν ή όχι.

Ψάχνουν επενδυτές

Συνεχίζεται η διερεύνηση υποψήφιων επενδυτών για τη Folli Follie, με μεγάλους οίκους του εξωτερικού να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση τους.
Η Rothschild, που έχει προσληφθεί για τον λόγο αυτό, διερευνά τις προθέσεις ισχυρών ομίλων του εξωτερικού.
Τα ονόματα που ακούγονται μεταξύ των μνηστήρων είναι αρκετά (Pandora, Swarovski, της Furla, Michael Kors), χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι ακόμη.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης