Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (υπ. Brexit): Δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα – Πλησιάζουμε στο τέλος των διαπραγματεύσεων

Raab (υπ. Brexit): Δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα – Πλησιάζουμε στο τέλος των διαπραγματεύσεων
Ο Βρετανός υπουργός Brexit ξεκαθαρίζει εκ νέου πως δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα
Την πάγια άποψή του πως δεν πρέπει να υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, διότι θα είναι ένα «μεγάλο λάθος», εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, Dominic Raab.
Μιλώντας στο LBC Radio, σημείωσε πως δεν αναμένει το βρετανικό Κοινοβούλιο να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα, ακόμη και στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.
Παράλληλα, ανέφερε πως οι δύο πλευρές πλησιάζουν στο τέλος των διαπραγματεύσεων, οι οποίες τυπικά λήγουν τον Μάρτιο 2019.
Σε ό,τι αφορά την πρόταση «Chequers», είπε πως μπορεί να μην είναι «τέλεια», ωστόσο είναι η πιο «αξιόπιστη».
«Τώρα είναι η στιγμή να κλείσει μία συμφωνία για το Brexit», διαμήνυσε.
Νωρίτερα σήμερα, ο βρετανός υπουργός Brexit έστειλε επιστολή στο Εργατικό Κόμμα, ζητώντας του να διασαφηνίσει επειγόντως εάν υποστηρίζει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, καθώς ορισμένα μέλη των Εργατικών έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος.
«Σας γράφω ζητώντας να αναζητήσετε επειγόντως διευκρινίσεις σχετικά με την πολιτική του Εργατικού Κόμματος για το Brexit, μετά από εξελίξεις στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, που υποδήλωσαν ότι το κόμμα σας κινείται προς μια θέση αναστολής του Άρθρου 50 και καθυστέρησης του Brexit, ώστε να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα», γράφει ο Raab σε επιστολή του προς τον εκπρόσωπο των Εργατικών για το Brexit, Keir Starmer.
«Περισσότερα από δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα, κι ενώ πλησιάζουμε σε μια σωστή συμφωνία, η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών θα δει ότι αντί να προσπαθούν να καταστήσουν επιτυχημένο το Brexit, οι Εργατικοί ενδιαφέρονται μόνο να προσπαθήσουν να αποθαρρύνουν τη διαδικασία», προσθέτει ο υπουργός Brexit.
Η επιστολή ήρθε μετά την έκκληση του δημάρχου του Λονδίνου, Sadiq Khan, για ένα νέο δημοψήφισμα για την ένταξη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι ο χειρισμός των διαπραγματεύσεων της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, για το Brexit, «έχει βαλτώσει στη σύγχυση και το αδιέξοδο» και ότι οδηγεί τη χώρα σε μια καταστροφική πορεία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης