Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Πεκίνο αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές

tags :
Το Πεκίνο αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές
Το Πεκίνο αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές
Η Κίνα αρνήθηκε σήμερα (19/9) πως έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στις βουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ, κάτι για το οποίο την κατηγόρησε χθες (18/9) ο  D. Trump μετά την επιβολή κινεζικών τελωνειακών δασμών σε αγροτικά προϊόντα Πολιτειών που υποστηρίζουν τον αμερικανό πρόεδρο.
«Όποιος γνωρίζει έστω και λίγο την κινεζική διπλωματία, θα ξέρει ότι δεν αναμιγνυόμαστε ποτέ στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών», δήλωσε ο G. Suang, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Trump κατηγόρησε το Πεκίνο ότι επιδιώκει να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές, που διεξάγονται στο μέσον της προεδρικής θητείας, βάζοντας στόχο την εκλογική βάση του στον εμπορικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη Δευτέρα επιπλέον τελωνειακούς δασμούς σε προϊόντα που έρχονται από την Κίνα και τα οποία αντιπροσωπεύουν ετήσιες εισαγωγές αξίας 200 δισεκ. δολαρίων.
Μετά την ανακοίνωση την επομένη αντιποίνων από το Πεκίνο σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισ. δολαρίων, ο D. Trump, ο οποίος ανησυχεί για το ενδεχόμενο να υποστούν σοβαρή ήττα οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο στις εκλογές που θα διεξαχθούν σε λιγότερο από 50 ημέρες, κατηγόρησε την κινεζική κυβέρνηση ότι επιχειρεί να τον αποδυναμώσει πολιτικά.
«Η Κίνα έδειξε ανοιχτά πως προσπαθεί ενεργά να επηρεάσει και να αλλάξει τις εκλογές μας εξαπολύοντας επίθεση στους αγρότες μας, στους κτηνοτρόφους μας και στους εργάτες της βιομηχανίας μας επειδή είναι πιστοί σ' εμένα», έγραψε στο Twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης