Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η πολεοδομία φοβίζει τους ξένους επενδυτές στον τουριστικό τομέα

Η πολεοδομία φοβίζει τους ξένους επενδυτές στον τουριστικό τομέα
Ο μεσογειακός τουρισμός έχει πολλές όψεις
Οι ξένοι οι επενδυτές που κοιτούν την εγχώρια τουριστική βιομηχανία έχουν υψηλές προσδοκίες αλλά αποφεύγουν να ξεκινήσουν μία επένδυση εκ του μηδενός.
Οι προτιμήσεις τους είναι εστιασμένες στην απόκτηση των υπαρχόντων ξενοδοχείων τα οποία όμως δεν καλύπτουν απόλυτα τις επενδυτικές τους ανάγκες.
Για τους φόβους των επενδυτών μίλησε ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αναπληρωτής γενικός  διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς σε εκδήλωση του Enterprise Greece ενόψει του Συνεδρίου Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum ( MR&H) που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα  από τις 17 έως τις 19  Οκτωβρίου.
Το ανώτερο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς  αποκάλυψε ότι οι ξένοι επενδυτές δεν  θέλουν να αγοράσουν γη γιατί φοβούνται την πολεοδομία, την γραφειοκρατία και γενικότερα τις αδειοδοτήσεις με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε έτοιμες λύσεις αναζητώντας ξενοδοχεία  που είναι προς πώληση ή βρίσκονται στο κόκκινο λόγω τραπεζικού δανεισμού.
Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς ανέφερε ότι θα ήταν προτιμότερο οι επενδυτές του τουριστικού τομέα να ξεκινούσαν από την αρχή ένα ξενοδοχείο καθώς τα οφέλη για την οικονομία θα ήτα πολλαπλάσια. Ανέφερε ότι τα ισχυρά ονόματα που έχουν έρθει στην Ελλάδα ανέλαβαν τη διαχείριση των ξενοδοχείων ενώ οι επενδύσεις έγιναν από άλλους.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Enterprise Greece κ. Γρηγόρης Στεργιούλης αναφερόμενος στο συνέδριο είπε ότι ο σκοπός του είναι η ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζει η χώρα μας καθώς έχει ανάγκη από σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές  όπως είναι οι μαρίνες τα λιμάνια κλπ.
Το συνέδριο θα αναδείξει τη δυναμική του αύριο, και το Μεσογειακό τουριστικό προϊόν.
Πλέον η  χώρα μας κτυπά την πόρτα του μεγάλου κλαμπ.
Ο μεσογειακός τουρισμός έχει πολλές όψεις.
Τόνισε ότι τα 32 εκατομμύρια τουρίστες που επιλέγουν την Ελλάδα μεταξύ άλλων είναι και οι υπηρεσίες όχι μόνο το κόστος.
Εκτίμησε ότι τα επόμενα χρόνια οι απασχολούμενοι στην τουριστική βιομηχανία μπορεί να φθάνουν το 30% του εργατικού δυναμικού.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης