Τελευταία Νέα
Διεθνή

Li Keqiang: Η Κίνα θα λάβει νέα μέτρα για να ανοίξει περαιτέρω την οικονομία της

tags :
Li Keqiang: Η Κίνα θα λάβει νέα μέτρα για να ανοίξει περαιτέρω την οικονομία της
Li Keqiang: Η Κίνα θα λάβει νέα μέτρα για να ανοίξει περαιτέρω την οικονομία της
Η Κίνα θα μειώσει περαιτέρω τους δασμούς σε κάποιες εισαγωγές και σταδιακά θα άρει παράλογες επιβαρύνσεις στις εισαγωγές, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Li Keqiang.
"Είναι η ανεξάρτητη απόφαση της Κίνας να ανοίξει την οικονομία της για να προωθήσει τον μετασχηματισμό και την αναβάθμιση της εγχώριας βιομηχανίας και να προσφέρει περισσότερες επιλογές για τους εγχώριους καταναλωτές", δήλωσε ο Li Keqiang στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Ετήσιας Συνάντησης Νέων Πρωταθλητών 2018, γνωστής ως το Θερινό Νταβός.
"Είναι επίσης μια δράση, στην πράξη, από την Κίνα προκειμένου να προωθήσει την οικονομική παγκοσμιοποίηση.
Η οικονομία της Κίνας αναπτύσσεται και ευημερεί καθώς καθίσταται πιο ανοικτή".
Φέτος, η χώρα χαλάρωσε δραστικά τους περιορισμούς σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στην αγορά για τη βιομηχανία των υπηρεσιών, ιδιαίτερα στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, και τα σχετικά μέτρα τίθενται γρήγορα σε εφαρμογή.
"Εκτός από τα φάρμακα και κάποια καθημερινά καταναλωτικά προϊόντα των οποίων οι δασμοί έχουν ήδη μειωθεί, κάποιες άλλες εισαγωγές επίσης θα υπόκεινται θα χαμηλότερους δασμούς", δήλωσε.

Νέοι μοχλοί ανάπτυξης

Η Κίνα έχει γίνει μια γόνιμη χώρα για τη διεθνή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, με νέους μοχλούς ανάπτυξης να ανοίγουν νέους ορίζοντες για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, δήλωσε εξάλλου ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang.
"Μεταξύ όλων των βιομηχανικών κλάδων, η υψηλής τεχνολογίας και προηγμένη μεταποίηση αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο, ενώ νέα επιχειρηματικά μοντέλα αναδύονται διαρκώς στον κλάδο των υπηρεσιών και η αναβάθμιση της βιομηχανικής δομής καταγράφει ταχεία εξέλιξη", δήλωσε σήμερα (19/9) ο Li Keqiang, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Ετήσιας Συνάντησης Νέων Πρωταθλητών 2018, γνωστής ως το Θερινό Νταβός.
Επί του παρόντος, σημειώνονται σημαντικές αλλαγές στην οικονομική διάρθρωση και το μοντέλο ανάπτυξης της Κίνας, ενώ οι νέοι μοχλοί ανάπτυξης έχουν συμβάλει περισσότερο από το ένα τρίτο στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, καθώς και περισσότερο από τα δύο τρίτα στη δημιουργία των νέων θέσεων εργασίας στα κινεζικά αστικά κέντρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης