Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Οι σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον θα ενισχυθούν με τις επενδύσεις και το εμπόριο

Erdogan: Οι σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον θα ενισχυθούν με τις επενδύσεις και το εμπόριο
Erdogan: Οι σχέσεις Άγκυρας - Ουάσιγκτον θα ενισχυθούν με τις επενδύσεις και το εμπόριο
Οι σχέσεις Ουάσινγκτον - Άγκυρας θα ενισχυθούν με τις επενδύσεις και το εμπόριο δήλωσε σήμερα (19/9) ο Τούρκος πρόεδρος T. Erdogan σε αντιπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του.
«Πιστεύω ότι η στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ θα ενισχυθεί περαιτέρω με τις επενδύσεις και το εμπόριο παρά τις διακυμάνσεις», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το κείμενο το οποίο περιήλθε με το Reuters.
Η εκδήλωση για αμερικανικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Τουρκία δεν ήταν ανοιχτή για τα μέσα ενημέρωσης και δεν κατέστη εφικτή να εξακριβωθεί αν η ομιλία εκφωνήθηκε όπως το γρατπό κείμενο.
Ο Erdogan ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο ώστε να μην ζημιωθούν οι επιχειρήσεις από τα εμπορικά μέτρα και δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις αρχές της ελεύθερης αγοράς, σύμφωνα με το κείμενο.
«Παροτρύνουμε τον επιχειρηματικό κόσμο να συνεργαστεί περαιτέρω ενώ αναζητούμε τρόπους επίλυσης μέσω της διπλωματίας με τους ομολόγους μας», σημείωσε.
«Δεν θέλουμε ποτέ να επηρεαστείτε αρνητικά ή να εμποδιστούν τα σχέδια σας εξαιτίας των ζητημάτων που έχουμε με την υπάρχουσα αμερικανική κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε να προβαίνουμε σε κάθε απαραίτητο βήμα», είπε.
Οι επενδυτές, ανάστατοι από τον καλπάζοντα πληθωρισμό και την αύξηση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με τις συνέπειες της σύγκρουσης Erdogan -Trump, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ διπλασίασε τους δασμούς επί των εισαγωγών τουρκικού χάλυβα και αλουμινίου ασκώντας πίεση επί της Αγκυρας για την απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα A. Branson.
Σε αντίποινα η Τουρκία διπλασίασε τους δασμούς σε εισαγωγές κάποιων αμερικανικών προϊόντων, όπως το αλκόολ, τα αυτοκίνητα και τον καπνό.
Καθώς η λίρα έχασε το ένα τέταρτο της αξίας της μόνο τον τελευταίο μήνα, ο Erdogan κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έχουν εξαπολύσει «οικονομικό πόλεμο» κατά της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης