Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Καθοριστικής σημασίας το αποτέλεσμα των Δημοκρατικών στο Τέξας στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου

ΗΠΑ: Καθοριστικής σημασίας το αποτέλεσμα των Δημοκρατικών στο Τέξας στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου
Η συμμετοχή των πολιτών που δεν συμμετέχουν παραδοσιακά στις εκλογές, θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για μία νίκη των Δημοκρατικών στο Τέξας.
Η κατάσταση στην συγκεκριμένη πολιτεία παραμένει ασαφής για το Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ ένα αρνητικό αποτέλεσμα, θα έχει σοβαρό κοινοβουλευτικό κόστος για τους Δημοκρατικούς τόσο στην Γερουσία όσο και στην Βουλή των Αντιπροσώπων, μεταδίδει το CNN.
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (Quinnipiac University) στον προεκλογικό αγώνα για την Γερουσία ο Ρεπουμπλικάνος T. Cruz προηγείται με εννέα ποσοστιαίες μονάδες, απέναντι στον Δημοκρατικό Beto Ο’ Rurk.
Πρόκειται για το καλύτερο αποτέλεσμα δημοσκόπησης αναφορικά με την πορεία του Κρουζ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του διμήνου, ενώ η διαφορά του έχει αυξηθεί από το ποσοστό των έξι μονάδων που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα.
Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο άλλαξε το μείγμα δείγματος των συμμετεχόντων στη νέα δημοσκόπηση, σε σύγκριση με όσους έλαβαν μέρος στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις.
Έτσι, η δημοσκόπηση αυτή, πραγματοποιήθηκε από τους εν δυνάμει ψηφοφόρους σε αντίθεση με τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που συμμετείχαν στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις.
Έτσι, εκτιμάται ότι στο αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αυτής, υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό στατιστικού λάθους, ως προς το πραγματικό αποτέλεσμα των εκλογών εξαιτίας της συμμετοχής των μη ενεργών ψηφοφόρων, οι οποίοι και κρίνουν ένα πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα στο Τέξας.
Οι εταιρίες και οι φορείς που πραγματοποιούν δημοσκοπήσεις στρέφονται κατά την περίοδο που διανύουμε προς τους εν δυνάμει ψηφοφόρους, καθώς πλησιάζουμε χρονικά όλο και περισσότερο προς την διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο, στις αρχές Νοεμβρίου.
Υπό την διάσταση αυτή, γίνεται σημαντικό για τους φορείς των δημοσκοπήσεων να γνωρίζουν για τους συμμετέχοντες στις δημοσκοπήσεις, πόσες φορές έχουν ψηφίσει σε προηγούμενες εκλογές κι αν είναι ενεργοί ή ανενεργοί ψηφοφόροι.
Παραδοσιακά, οι εν δυνάμει ψηφοφόροι στο Τέξας είναι λιγότερο φιλικοί προς τους Δημοκρατικούς, έναντι όσων είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
Η δημοτικότητα του προέδρου Trump είναι αυξημένη κατά τρεις μονάδες στη νέα δημοσκόπηση για το Τέξας, παρά την πτώση που καταγράφει η δημοτικότητά του σε παναμερικανικό επίπεδο, κατά την ίδια χρονική περίοδο.
Την αντίστοιχη περίοδο του 2016, η δημοτικότητα του πρώην προέδρου B. Obama είχε μειωθεί κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των εν δυνάμει ψηφοφόρων σε σύγκριση με τους καταγεγραμμένους ψηφοφόρους (Marist College).
Είναι προφανές ότι το αποτέλεσμα αυτό στο Τέξας, έβλαψε την προεδρική υποψηφιότητα της H. Clinton σε παναμερικανικό επίπεδο.
Από την άλλη μεριά, υπάρχει ένας βαθμός αισιοδοξίας στους Δημοκρατικούς ότι η υποψηφιότητα του Beto Ο’ Rurk στο Τέξας, μπορεί να προσελκύσει περισσότερους ψήφους για το κόμμα και να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς, στην σκληρή πολιτική μάχη που θα δώσουν για την διεκδίκηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων.
Κινητοποίηση υπάρχει και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά ο προεκλογικός αγώνας του Cruz και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας δυσάρεστης απώλειας έδρας στην Γερουσία, με οδυνηρές πολιτικές συνέπειες για την κυβέρνηση Trump.
Τις προεκλογικές εξελίξεις στην αναφερόμενη πολιτεία, παρακολουθεί ο Λευκός Οίκος.
Ο πρόεδρος Trump αναμένεται να ταξιδέψει στο Τέξας τον Οκτώβριο, όπου και θα λάβει μέρος σε προεκλογική εκστρατεία υποστήριξης του Cruz.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης