Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (ΚΙΝΑΛ): Πρωταρχική ανάγκη να πείσουμε τις αγορές ότι υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας

Βενιζέλος (ΚΙΝΑΛ): Πρωταρχική ανάγκη να πείσουμε τις αγορές ότι υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας
Ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης για όσα συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές
Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας δεν είναι κάτι εύκολο, ενώ θα πρέπει να πειστούν και οι αγορές γι' αυτήν, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης e-kyklos, της οποίας είναι και επικεφαλής.
Σύμφωνα με τον κ. Βενεζιέλο «τα τεχνικά ζητήματα της δημοσιονομικής πορείας της χώρας αντιμετωπίζονται με πολιτική βούληση.
Το πρόβλημα όμως αφορά την νοοτροπία της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος.
Πρόκειται για επανάληψη στερεοτύπων.
Έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα και πλέον η αντιπαράθεση γίνεται με ιδεολογικοπολιτικούς όρους και προγράμματα, ή συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε βαθειά και δυσεπίλυτα προβλήματα;
Έχουμε την ευκολία ως χώρα να κάνουμε ό,τι επιλέγουμε, ή είμαστε σε δυσκολία και καταναγκασμό;».
Παράλληλα τόνισε ότι επιβάλλεται η επαναδιαπραγμάτευση όσων συμφωνήθηκαν από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές για τη μεταμνημονική περίοδο κι αυτό θα πρέπει να είναι η αποστολή μιας άλλης κυβέρνησης μετεκλογικά, με διαφορετική αντίληψη.
«Χρειάζεται χρόνος.
Πρώτα θα πρέπει να δείξουμε στους δανειστές και στις αγορές ότι υπάρχει άλλη αντίληψη για τη λειτουργία της χώρας, πρώτα θα τους πείσουμε για τη πορεία της και θα ακολουθήσει η δημοσιονομική αλλαγή», εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης