Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ΝΔ θα κερδίσει με 7% - 8% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που πολιτικά αντέχει – Η παράσταση νίκης ο πιο κρίσιμος δείκτης

Η ΝΔ θα κερδίσει με 7% - 8% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που πολιτικά αντέχει – Η παράσταση νίκης ο πιο κρίσιμος δείκτης
Η ΝΔ εμφανίζεται στην παράσταση νίκης με χαοτικές διαφορές σχεδόν 40% π.χ. 62% με 20% κ.α. - Η παράσταση νίκης είναι ξεκάθαρα υπέρ της ΝΔ.
Η ΝΔ θα είναι ο νικητής των εκλογών στην Ελλάδα.
Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων ειδικά η παράσταση νίκης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας.
Από το 1936 που η έννοια παράσταση νίκης μπήκε στο λεξιλόγιο και στην μεθοδολογία των δημοσκόπων στις ΗΠΑ ποτέ δεν έχει πέσει έξω.
Η παράσταση νίκης είναι ο δείκτης που δείχνει ανεξαρτήτως ποια είναι η πρόθεση ψήφου των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση, ποιο κόμμα τελικώς θα κερδίσει;
Η ΝΔ εμφανίζεται στην παράσταση νίκης με χαοτικές διαφορές σχεδόν 40% π.χ. 62% με 20% κ.α.
Η παράσταση νίκης είναι ξεκάθαρα υπέρ της ΝΔ.
Προφανώς με όρους πολιτικής προπαγάνδας ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να περάσει το μήνυμα σε αυτή την μακρά προεκλογική περίοδο ότι μπορεί να γυρίσει τα δημοσκοπικά ευρήματα.
Οι μεγάλες εταιρίες δημοσκοπήσεων θα συνεχίσουν να βρίσκουν διαφορές υπέρ της ΝΔ περί το 8% με 10% και κάποιες νέες εταιρίες δημοσκοπήσεων με αμφίβολη μεθοδολογία θα βρίσκουν διαφορές 4%.
Το πραγματικό συμπέρασμα όμως των δημοσκοπικών ευρημάτων είναι το εξής.
Η ΝΔ θα είναι βέβαιο πρώτο κόμμα με ποσοστά περί το 30% με 32%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα με ποσοστά 22% με 24% .
Η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα με ποσοστά κοντά στο 8%.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τα νέα δεξιά κόμματα που έχουν δημιουργηθεί περισσότερο απορροφούν ψηφοφόρους από την ΝΔ παρά από την Χρυσή Αυγή.
Κόμματα όπως Ποτάμι και ΑΝΕΛ δεν θα μπουν στην Βουλή με σχετικά μεγάλη βεβαιότητα
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας προκαλέσει βαρύ πλήγμα στην οικονομία αλλά εκμεταλλευόμενος επικοινωνιακά το γεγονός ότι έβγαλε έστω και τυπικά την χώρα από τα μνημόνια και στηριζόμενος σε ένα μεγάλο μπλοκ δημοσίων υπαλλήλων καταφέρνει να επιβιώνει πολιτικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ότι έχει την στήριξη των εργαζομένων.
Αυτός είναι ένας μύθος έχει την στήριξη των αργόσχολων δημοσίων υπαλλήλων που καταφέρνουν να επιβιώνουν εις βάρος του εθνικού συμφέροντος και εις βάρος του ιδιωτικού τομέα.
Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό – προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις – απαρτίζεται από κομματικά διορισμένους πολίτες, χαμηλής μόρφωσης και ικανοτήτων που μετεξελίχθησαν από ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ και έτσι συντηρούνται εις βάρος των κορόιδων του ιδιωτικού τομέα.
Υπάρχει και μια μερίδα ωστόσο δημοσίων υπαλλήλων που συνεχίζουν να δίνουν μια μάχη εργασίας και αξιοπρέπειας, αυτοί είναι οι νεότεροι και κάποιοι παλαιοί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται από το λιγότερο παραγωγικό δυναμικό της Ελλάδος δηλαδή τους αργόσχολους δημοσίους υπαλλήλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης