Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας προς Ευρωπαίους: Νέα πρωτοβουλία της ΕΕ εάν αυξηθούν οι προσφυγικές ροές λόγω Ιντλίμπ

Τσίπρας προς Ευρωπαίους: Νέα πρωτοβουλία της ΕΕ εάν αυξηθούν οι προσφυγικές ροές λόγω Ιντλίμπ
Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της πρόκλησης των προσφυγικών ροών είναι μια ολοκληρωμένη, ευρωπαϊκή προσέγγιση είπε ο πρωθυπουργός
Την θέση πως η ΕΕ θα πρέπει να αναλάβει μια νέα πρωτοβουλία σε περίπτωση που οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα αυξηθούν λόγω τυχόν στρατιωτικών επιχειρήσεων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά το γεύμα των ηγετών της ΕΕ, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα στη 01:00 τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της πρόκλησης των προσφυγικών ροών είναι μια ολοκληρωμένη, ευρωπαϊκή προσέγγιση, αναφέροντας πως η καλύτερη διαχείριση των συνόρων είναι σημαντική, αλλά είναι μόνο μια πτυχή της αναγκαίας προσέγγισης.
Όπως είπε ο κ.Τσίπρας, απαιτείται δίκαιη κατανομή των βαρών στο εσωτερικό της Ευρώπης και καλύτερη συνεργασία με τις τρίτες χώρες ενώ τόνισε ότι είναι ανάγκη να συσταθεί το συντομότερο δυνατό η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή καθώς και να αναθεωρηθεί το Ευρωπαϊκό Σύστημα ασύλου εντός του 2018, σε κατεύθυνση δίκαιης και αναλογικής κατανομής βαρών.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το σημαντικό δεν είναι μόνο η αναβάθμιση της FRONTEX σε Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, αλλά ταυτόχρονα η αναβάθμιση της EASO (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου) και ο σταδιακός εξευρωπαϊσμός της διαδικασίας χορήγησης ασύλου, με δικλείδες ασφαλείας για τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών.
Επίσης, σημείωσε ότι η σημαντικότερη πτυχή της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής είναι η συγκρότηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Επιστροφών που ζητάει εδώ και καιρό η Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 20/9 θα αρχίσει στις 09.30 τοπική ώρα, η Ολομέλεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής η οποία θα συζητήσει το θέμα της ασφάλειας, ενώ από τις 13.00 μέχρι τις 15.00 είναι προγραμματισμένο το γεύμα εργασίας στο οποίο θα συζητηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης